ОСТАННІ НОВИНИ

Міська рада виплатить матеріальну допомогу чорнобильцям

|

До 26-их роковин аварії на Чорнобильській АЕС ЛМР виплатить одноразову матеріальну допомогу з міського бюджету 482 львів’янам з числа ліквідаторів та осіб, які безпосередньо постраждали від наслідків катастрофи, на загальну суму близько 73 тис. грн. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Як розповіла заступник начальника управління соціального захисту ЛМР Наталія Кузяк, матеріальну допомогу отримають ліквідатори категорії 1А, що є інвалідами І гр. (32 особи по 200 грн.), ліквідатори категорії 1А, що є інвалідами ІІ гр. (198 осіб по 200 грн.), особи, які до встановлення інвалідності були дітьми-інвалідами внаслідок аварії на ЧАЕС категорії 1А (11 осіб по 100 грн.), одним із батьків дітей-інвалідів, інвалідність яких пов’язана з Чорнобильської катастрофою (5 осіб по 200 грн.), опікунам дітей-сиріт, смерть одного з батьків яких пов’язана з Чорнобильською катастрофою (1 особі по 200 грн.), матерям дітей-напівсиріт, смерть батька яких пов’язана з Чорнобильською катастрофою (7 осіб по 200 грн.), учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС ІІ і ІІІ категорії, з числа інвалідів (41 особі по 100 грн.), дружинам померлих, смерть яких пов’язана з Чорнобильською катастрофою (187 осіб по 100 грн.).

«Аварія, яка трапилась на ЧАЕС 26 років тому, стала випробуванням як для громадян України, так і європейських держав та світової спільноти загалом. Масштаби її негативного впливу на екологічну ситуації, а особливо на здоров’я людей, визначатимуть ще довго. Сьогодні у Львові проживає понад 3,7 тис. осіб з числа постраждалих від Чорнобильської катастрофи. Відтак, ми, як міська влада, а також й громада міста, повинні завжди пам’ятати цю «чорну» дату в історії нашої держави, і всіляко допомагати людям, які ціною власного здоров’я, життя боролись зі смертельною радіацією», – зазначила заступник начальника управління соціального захисту ЛМР Наталія Кузяк.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *