ОСТАННІ НОВИНИ

Карпачова виявила синці на тілі Тимошенко

|

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Ніна Карпачова заявляє про наявність синців на тілі у Юлії Тимошенко. Про це йдеться у заяві омбудсмана, текст якої є  у журналістів, повідомляє “Українська правда”.

У документі зазначено, що  представник уповноваженого за дорученням самої Карпачової “24 квітня здійснив візит без попередження до Качанівської колонії, де зустрівся з Юлією Тимошенко”, для з`ясування обставин щодо заяви про її побиття конвоєм.

“У присутності начальника Качанівської колонії Тимошенко надала згоду представнику омбудсмана на зовнішній огляд місць тілесних ушкоджень. Під час зовнішнього огляду було встановлено наявність синців на передпліччі, ділянці ліктьового суглобу правої руки, а також значного розміру синця у правій пахвинній ділянці живота”, – йдеться у заяві.

За словами Карпачової Тимошенко підтвердила свою попередню заяву щодо побиття під час конвоювання її до лікарні без згоди.

У зв`язку з цим, уповноважений з прав людини вимагає від Генпрокурора порушити кримінальну справу та відсторонити від виконання посадових обов`язків всіх причетних до факту даного поводження з Тимошенко під час конвоювання з колонії.

Також від керівника пенітенціарної служби уповноважений вимагає забезпечити всю належну медичну допомогу відповідно до рішення Європейського суду з прав людини та висновку українських  та іноземних лікарів.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *