ОСТАННІ НОВИНИ

Селянам обіцяють доплачувати за бичків і теличок

|

Кабінет Міністрів 23 квітня прийняв рішення, відповідно до котрого здійснюватиметься виплата спеціальної бюджетної дотації за утримання молодняка великої рогатої худоби, який народився в індивідуальних господарствах, та за збереження його до певного віку. Як повідомляє пресс-служба Львівської ОДА, про це 24 квітня під брифінгу повідомив начальник головного управління агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації Роман Верещинський.

Він зазначив, що спеціальна бюджетна дотація виплачуватиметься за утримання молодняка ВРХ, який на момент подання селянами відповідних документів досяг певного віку, у розмірі:

– за молодняк ВРХ віком від 3 до 5 місяців – 250 грн. за голову;

 – за молодняк ВРХ віком від 6 до 8 місяців – 500 грн. за голову;

– за молодняк ВРХ віком від 9 до 11 місяців (включно) – 750 грн. за голову.

Роман Верещинський наголосив, що рішенням КМУ максимально спрощує кількість необхідних документів, для отримання дотації за молодняк ВРХ. «Людям необхідно буде подати у сільські, селищні чи районні ради лише копії паспорта особи, ідентифікаційного номеру, паспортів ВРХ та номер рахунку в банку», – зазначив він.

Начальник головного управління агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації також звернув увагу на те, що виплата такої бюджетної дотації буде здійснюватись лише для фізичних осіб, які ведуть одноосібне господарство. «Це хороший крок для того, щоб стабілізувати галузь тваринництва й збільшити поголів’я. Важливо, що така допомога дозволить частково компенсувати фінансові затрати на вирощення та утримання худоби. Тому можна говорити про те, що 2012 рік буде пріоритетним в галузі тваринництва».

Фото Михайла Дашковича  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *