ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові презентуватимуть спільну книжку українських та польських археологів

|

26 квітня о 14.00 в Львівському історичному музеї (пл. Ринок, 6) відбудеться презентація книжки «Археологія долини польсько-української річки Варенжанки», що є результатом спільного україно-польського проекту. Видання представлять Анджей Урбаньські, Єжи Кусьнєж (Замосць, Польща), Олег Осаульчук і Тарас Милян (Львів, Україна). Про це повідомляє прес-служба Рятівної археологічної служби інституту археології НАН України.

На заході також будуть присутні директор Львівського історичного музею Богдан Чайковський та директор Волинського краєзнавчого музею Анатолій Селюк.

Книжка є результатом першого в історії України археологічного обстеження територій, що розділені кордоном. У ній представлено каталог археологічних пам’яток долини Варенжанки з ілюстративним та картографічним матеріалом, історія археологічних досліджень, коротка історія сіл по обидва боки кордону, на території яких здійснювали роботи. У книжці завдяки різноплановим дослідженням практично засвідчено єдиний та спільний тисячолітній розвиток земель Надбужанщини.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *