ОСТАННІ НОВИНИ

У першому кварталі на Львівщині лікували 325 чорнобильців

|

На диспансерному обліку  Львівської  області знаходиться 7 689 постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС. З них: 52% – ліквідатори, 7, 7% – евакуйовані, 13% – переселені, 27, 3% – діти – про це повідомила  головний лікар Львівського державного обласного спеціалізованого диспансеру радіаційного захисту населення Тетяна  Пошивак, інформує прес-служба Львівської ОДА.
Тетяна Пошивак зазначила, що медична допомога постраждалому населенню надається мережею лікувально-профілактичних закладів, основна складова якої – Львівський обласний спеціалізований диспансер радіаційного захисту населення. 
У 2011 році стаціонарно проліковано1175 хворих, на що витрачено 231690,3грн. У І кварталі проліковано 325 хворих, затрачено 50180,65 грн. з кошторисних призначень на установи.
Показники поширеності захворювань і захворюваності дорослого постраждалого населення залишаються стабільними впродовж попередніх трьох років. 
Також Тетяна Пошивак наголосила на тому , що  однією з головних проблем у покращенні обслуговування цієї категорії населення залишається відсутність фінансування з МНС і МОЗ України на придбання медичного обладнання для високоспеціалізованих закладів, які здійснюють стаціонарну та амбулаторно-поліклінічну допомогу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *