ОСТАННІ НОВИНИ

Львів збере українських та міжнародних фахівців на Міжнародну конференцію з медичного права

|

У Львові відбудеться VI Всеукраїнська (V Міжнародна) науково-практична конференція з медичного права: «Медичне право України: теоретико-методологічні та практичні аспекти викладання медичного права». Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

26-28 квітня представники органів влади, медико-правові національні фахівці, міжнародні експерти із тринадцяти країн зберуться разом для обміну досвідом, цікавих презентацій, поглиблення наукового пошуку, налагодження співпраці з метою зміцнення навчального компоненту медичного права.

Цьогоріч захід присвячений освітній тематиці, зокрема імплементації курсу «Медичне право України» в навчальні плани медичних і юридичних вишів, обговоренню проблемних питань, пов’язаних з викладанням цієї дисципліни, виробленню рекомендацій.

Правова медицина починається зі студентської лави, упевнена голова оргкомітету конференції, президент ВГО «Фундація медичного права та біоетики України», к.ю.н., доцент, адвокат пані Ірина Сенюта. «Без перебільшення можна стверджувати про державне визнання медичного права як навчального вектору, про досягнення омріяної вершини освітянського Олімпу, оскільки закладено навчально-методичний фундамент, а далі – не менш важлива місія поетапного впровадження медичного права в навчальні плани медичних і юридичних ВНЗ, вишколу викладацького складу та розширення літературних надбань у цій царині», – зазначила вона.

Організаторами конференції виступають: Всеукраїнська громадська організація «Фундація медичного права та біоетики України», Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України, Міністерство охорони здоров’я України, Міністерство юстиції України, Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького, Київський університет права Національної академії наук України, Міжнародний фонд «Відродження» та Проект USAID «Правова країна».

Конференція поєднає державний і громадський сегменти, професорсько-викладацьку плеяду і студентську спільноту, науковців і практиків, численні органи влади і понад шістдесят ВНЗ, з яких двадцять вісім – іноземних. 

Окрім пленарних засідань, у межах заходу відбудуться три міжнародні «круглі столи», а саме: «Викладання курсу «Медичне право» для студентів, які навчаються за напрямом підготовки «Право», «Викладання курсу «Медичне право» в медичних закладах освіти на додипломному та післядипломному рівнях», «Викладання біоетики та прав людини у сфері охорони здоров’я у медичних і юридичних вишах». Окрім цього, буде проведено низку презентацій як джерельного, так й інституційного характеру.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *