ОСТАННІ НОВИНИ

Прокуратура судиться за 12 гектарів землі, незаконно переданих у приватну власність

|

Сільська рада у Городоцькому районі незаконно передала у приватну власність понад 12 гектарів землі, повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області. Це було встановлено під час перевірки дотримання вимог земельного законодавства при відведенні земельних ділянок для житлового будівництва на території села Воля Бартатівська Городоцького району.

Підставою для такої перевірки стали звернення мешканців села про позбавлення їх права користуватися громадським пасовищем у зв’язку з тим, що цю землю незаконно передано у приватну власність.

У ході прокурорської перевірки з’ясовано, що рішенням Бартатівської сільської ради вказану ділянку, загальною площею понад 12 гектарів, справді відведено для розроблення кварталу індивідуальної житлової забудови та безкоштовно передано у приватні руки. Однак, приймаючи вказані рішення, сільська рада діяла усупереч вимогам земельного та містобудівного законодавства.

Зокрема, містобудівне обґрунтування розташування земельної ділянки під забудову не погоджувалось органами культурної спадщини та земельних ресурсів, а також не проведено обов’язкової державної експертизи та не винесено його на громадське обговорення.

До того ж Бартатівська сільська рада передала землю у приватну власність для житлової забудови 81 громадянинові без розроблення індивідуальних проектів, що суперечить вимогам ст. 118 Земельного кодексу України.

З огляду на вказане, прокуратурою Городоцького району до суду пред’явлено позов про визнання рішень Бартатівської сільської ради протиправними та їх скасування.

Слід відзначити, що усі ці порушення не виявляли під час перевірок органи контролю. Зважаючи на це, прокуратурою району внесено подання начальнику Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у Львівській області про усунення порушень вимог законодавства, причин та умов, що їм сприяють.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *