ОСТАННІ НОВИНИ

У готельному бізнесі Львова бум нових робочих місць

|

За 2009-2010 роки у Львові створено 769 робочих місць у сфері готельного та ресторанного бізнесу. А протягом першого кварталу 2012 року у цій галузі додатково вже створено 409 нових робочих місць, інформує медіа-центр “Львів-2012”.

За інформацією Головного управління статистики у Львівській області, протягом січня-березня 2012 року у галузі готельного та ресторанного господарства додатково створено 409 нових робочих місць. Для порівняння, за січень-березень минулого року – 284 нових робочих місця. Загалом у 2011 році у цій сфері було створено 1411 робочих місць.

«Підготовка до Євро 2012 дала значний поштовх до вкладення власних коштів у розвиток діяльності підприємцями готельного та ресторанного бізнесу. Самі підприємці розуміють, що створення нових закладів є вигідним. Відповідно, власники вкладають кошти не лише для розширення пропозиції на ринку у зв’язку з Євро, а й у зв’язку із зростанням кількості туристів, що загалом приїжджають до Львова. Це дає змогу працевлаштувати все більшу кількість людей, а також підвищити рівень гостинності у місті завдяки тому, що зростає кількість закладів, які конкуруватимуть за клієнтів між собою, а відтак змагатимуться за кращу якість надання послуг», – розповіла в. о. начальника управління туризму ЛМР Галина Гриник.

Нагадаємо, 18 квітня у Львові підписано Меморандум щодо готовності готелів Львівщини до оптимізації цін у період проведення матчів чемпіонату ЄВРО 2012. Меморандум було підписано під час тристоронньої зустрічі щодо цінової ситуації на готельному ринку міста у період проведення матчів чемпіонату ЄВРО 2012 у Львові (у червні 2012 року). Участь взяли: керівництво Львівської міської ради, Львівської обласної державної адміністрації та представники закладів розміщення Львова. Серед основних домовленостей – прийнятні ціни у готелях Львова та області у дні матчів Євро 2012 та у міжматчеві періоди.

«Сьогодні готелі працюють над оптимізацією цін, щоб дати можливість гостям на час чемпіонату якомога довше залишатись у місті. Це дасть можливість підвищити прибуток не лише готелів, але й ресторанів та інших закладів туристичного господарства міста», – зазначила в. о. начальника управління туризму ЛМР Галина Гриник.

За інформацією управління статистики у Львівській області, кількість створених нових робочих місць у сфері діяльності готелів та ресторанів за роками у Львові становила: 2009 рік – 642 місця, 2010 рік – 883 місця, 2011 рік – 1411 місць. За січень-березень 2012 року – 409 робочих місць, а, для порівняння, за аналогічний період 2011 року – 284 робочі місця відповідно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *