ОСТАННІ НОВИНИ

Міліція шукає зловмисника, що труїть собак у Львові

|

Львівська міліція шукає особу, що може бути причетна до отруєння собак у місті. Про це йдеться у повідомленні ВЗГ ГУМВСУ у Львівській області.

Як повідомив начальник сектору дільничних інспекторів міліції ЛУ ГУМВС України в Львівській області майор міліції Олег Сенькусь, усі звернення громадян, громадських організацій та державних органів були належним чином зареєстровані в територіальних підрозділах Львівського міського управління ГУ МВС України у Львівській області. За цими фактами було проведено перевірки та низку судово-ветеринарних досліджень трупів собак, у результати яких підтверджено факти отруєння протитуберкульозним препаратом ізоніазидом (тубазидом).

У повідомленні вказано, що ніхто з громадян, які виявляли факти смерті безпритульних та домашніх тварин, не бачив осіб, що могли б вчинити дане діяння. Лише за описом одного заявника працівники органів внутрішніх справ склали фоторобот особи, що могла бути причетною до цих подій. Це громадянин віком приблизно 30 років, ростом1,8 м, худорлявої тілобудови, з чорнявим волоссям, темними очима, європейської зовнішності. За описом невідомий був одягнений в чорну куртку та мав чорний ранець зі синіми смужкам.

На встановлення вищеописаної особи було орієнтовано особовий склад працівників міліції та громадськість.

Так, з квітня 2011 року Львівське товариство захисту тварин зафіксувало понад 40 випадків отруєння собак. Щонайменше 15 разів мешканці Сихівського, Франківського, Галицького, Личаківського та Шевченківського районів міста Львова реєстрували заяви у відповідні райвідділи міліції. Як мінімум у трьох випадках було проведено розтин та судово-ветеринарну експертизу трупів собак і доведено факт отруєння протитуберкульозним препаратом ізоніазидом (тубазидом).

У 2012 році найбільше фактів мали місце в Шевченківському районі Львова, а саме – у період від 12 до 18 лютого 2012 року. Кількість отруєних собак у лютому значно перевищила цифру отруєних за 2011 рік загалом.

«Наразі матеріали за фактами жорстокого поводження з тваринами та отруєння собак працівники служб та територіальних підрозділів ЛМУ ГУМВС України у Львівській області скерували у прокуратури районів для надання правової допомоги», − додав Олег Сенькусь.

Кримінальну відповідальність за жорстоке поводження з тваринами передбачено статтею 299 ККУ. Згідно з частиною 1 вказаної статті, знущання над тваринами, що відносяться до хребетних, вчинене із застосуванням жорстоких методів або з хуліганських мотивів, а також нацьковування зазначених тварин одна на одну, вчинене з хуліганських чи корисливих мотивів, − караються штрафом до п`ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців. Відповідно до частини 2 вказаної статті КК України, ті самі дії, вчинені у присутності малолітнього, − караються штрафом до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі до двох років.

Фото: ilexxx, Flickr 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *