ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’янам сьогодні розкажуть про паліативну медицину в Україні

|

Сьогодні, 24 квітня, з 14:00 до 16:00 год. у Львові у готелі «Жорж» відбудеться семінар: «Паліативна медицина в Україні: виклики та зміни». Досвідом Великобританії у цій сфері поділяться професор паліативної опіки університету Тіссайд Едвін Паф та представник Регіональної комісії церков Північно-Східної Англії Поль Саутґейт. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Організаторами заходу виступають Регіональна комісія церков Північно-Східної Англії, Львівська міська рада та МБФ «Карітас України».

Управління внутрішньої політики Львівської міської ради співпрацює з Churches Regional Comission більше року. Ця організація координує екуменічні процеси релігійних груп у Великобританії, організовує лекції, семінари, займається просвітницькою діяльністю, ініціює міжнародні соціальні проекти щодо дітей сиріт та в`язнів. В Україні представники відвідали міста Кривий Ріг, Севастополь, Київ. Це вже третій візит цієї організації до Львова.

Особливу увагу Churches Regional Comission приділяє співпраці Церкви з органами місцевого самоврядування.

«Я мала можливість відвідати подібний семінар з Паліативної опіки під час відрядження у Великобританії y Teesside University на запрошення цієї організації восени минулого року. На мою думку, ці теми потребують належної уваги та делікатного підходу, де професіоналізм речників відіграє вирішальну роль. Християнська спільнота особливо відповідальна за належне ставлення до страждання, самотності чи вмирання», – переконана с. Михаїла Лизак, спеціаліст управління внутрішньої політики ЛМР.

Семінар є частиною розвиткової програми, спрямованої на покращення партнерства між церквами, організаціями громадянського суспільства та органами місцевого самоврядування.

Головною метою та ціллю семінару є привернути увагу керівників та лідерів на місцевому та національному рівні до потреб та проблем паліативної опіки; зібрати професіоналів для обміну думками, досвідом та об’єднання ресурсів; розвинути мережу та підвищити її поінформованість про можливості і проблеми; почути людей, які працюють волонтерами у госпісах та шпиталях; довідатися про розвиток госпісного руху у Львові; підтримати церкви у розвитку на базі їх громад опіки для людей похилого віку; отримати інформацію про «умови для гідної смерті», що існують у Північно-Східній Англії.

Організатори запрошують на семінар усіх, хто цікавиться проблематикою паліативної опіки: духовенство та волонтерів; медичний персонал та соціальних працівників; викладачів університетів; представників громадських організацій, задіяних у соціальній сфері.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *