ОСТАННІ НОВИНИ

За халявну гречку ЦВК обіцяє карати

|

Як передає  «ЛІГАБізнесІнформ», про це йдеться в роз´ясненні Центральної виборчої комісії України. 

Як зазначають в ЦВК, також діє заборона проводити передвиборчу агітацію, що супроводжується наданням виборцям, закладам, організаціям коштів або безкоштовних або ж на пільгових умовах товарів (крім тих, які не містять партійної символіки і вартість яких не перевищує 3% мінімальної заробітної плати). Крім того, забороняється безоплатне надання послуг. 

«Це є непрямим підкупом виборців, і особи, винні в подібному порушенні законодавства, притягуються до кримінальної або адміністративної відповідальності», – зазначають у ЦВК. 

Як повідомляли «Коментарі», в останні місяці почастішали випадки, коли майбутні кандидати в депутати на парламентських виборах-2012 проводять заходи, куди запрошують осіб похилого віку, і після офіційної частини і концерту влаштовують роздачу продпайків або медпрепаратів. Так, депутат від Партії регіонів Максим Луцький розмістив своє фото на упаковках препаратів, призначених для лікування судинних захворювань головного мозку і видаються хворим безкоштовно з обов´язкового дозволу лікаря. Пізніше з´явилася інформація, що Луцький продовжує агітацію киян, роздаючи їм шампанське зі своїм портретом . 

Одним з останніх прикладів «підкупу» може служити роздача подарунків-продпайків ветеранам ВВВ до Дня захисника Вітчизни: як спеціальні гості на концерти запрошувалися представники Партії регіонів та її сателітів, які планують балотуватися у даному виборчому окрузі.

 Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *