ОСТАННІ НОВИНИ

В обласній раді обговорили Програму соціально-економічного розвитку

|

23 квітня у Львівській обласній раді з ініціативи постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності відбулося громадське обговорення проекту Програми соціально-економічного та культурного розвитку Львівської області на 2012 рік. Про це повідомляє прес-служба Львівської обласної ради.

Голова постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності обласної ради Ярослав Качмарик зазначив:  «Програма соціально-економічного та культурного розвитку Львівської області на 2012 рік має бути комплексним документом. Ми прагнемо, щоб Програма соціально-економічного розвитку відображала повністю фінансування: держава – область – базовий рівень. Депутати будуть вимагати цього. Це зробити непросто, але ми повинні покращувати цей документ. Я переконаний, що нинішнє громадське обговорення суттєво додасть до дискусії, і на сесії обласної ради у четвер буде враховано, зокрема, і результати громадського обговорення».

Заступник голови Львівської обласної ради Валерій П`ятак зазначив, що є багато факторів, від яких залежить ефективність виконання програми. «На цю сесію буде винесенепитання змін до бюджету 2012 року, – зазначив він, – але це мізерні кошти. Основний ресурс – це кошти, які ще не розподілені на рівні Києва з державного бюджету. Завдання регіональної влади, насамперед Львівської обласної державної адміністрації, якщо є необхідність, за допомогою обласної ради, добиватися і отримати фінансування з державногобюджету на вирішення соціально-культурних проблем на Львівщині, проблем комунального господарства, сфери охорони здоров’я, збереження культурної спадщини, соціального захисту, енергоефективності та енергозбереження. Тому треба їхати зараз у Київ і показати ефективність своєї роботи стосовно тих коштів, які ми отримуємо із центрального бюджету».

В обговоренні взяли участь перший заступник голови Львівської обласної ради Петро Колодій, заступник голови Львівської обласної ради Валерій П`ятак, голова постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності обласної ради Ярослав Качмарик, голова постійної комісії з питань контролю за ефективністю виконання державних і обласних програм та рішень ради обласної ради Михайло Блавацький, перший заступник голови Львівської ОДА Богдан Матолич, заступники голови ЛОДА Володимир Губицький, Іван Груник, представники управлінь обласної ради та адміністрації, депутати місцевих рад Львівщини, представники громадських організацій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *