ОСТАННІ НОВИНИ

Оприлюднено “Декларацію єдності” “Батьківщини” та “Фронту Змін”

|

Партії «Фронт Змін» і «Батьківщина» формують на парламентських виборах єдиний список на чолі з Юлією Тимошенко та Арсенієм Яценюком. Про це наголошено в Декларації Єдності, оголошеній під час прес-конференції Арсенія Яценюка та першого заступника голови ВО «Батьківщина» Олександра Турчинова в понеділок, 23 квітня, інформує прес-служба “Фронту змін”.

Від імені партії ВО «Батьківщина» Декларацію Єдності підписала її лідер Юлія Тимошенко. від імені «Фронту Змін» – лідер партії Арсеній Яценюк.

У Декларації наголошено, що «Фронт Змін» та ВО «Батьківщина» сформують спільний список на виборах та узгодять кандидатів у депутати в мажоритарних округах. «Законодавство забороняє участь блоків у виборах, тому єдиний список буде сформований на основі партії «Батьківщина» як найбільш рейтингової опозиційної сили. Його очолять Юлія Тимошенко і Арсеній Яценюк як найбільш рейтингові опозиційні політики», – заявлено в документі.

«Зараз надзвичайно відповідальний момент, який визначатиме майбутнє Україини: або в сім’ї вільних європейських націй, або серед тотарітарних режимів та держав-ізгоїв. Український народ має право жити у вільній, демократичній, заможній країні. Обов’язок Об’єднаної опозиції – зробити все для того, щоб це відбулося. Ми готові довести, що спільна мета може бути вищою за особисті амбіції», – йдеться в декларації.

«Для всіх демократичних партій настав час зрозуміти, що сьогодні немає окремих інтересів та окремих пріоритетів. Є один інтерес і один пріоритет – Українська демократична держава і людина як найвища цінність», – підкреслено в документі.

Об’єднана опозиція сформує у новій Верховній Раді демократичну більшість, наголошено в Декларації Єдності: «Ми обмежимо всевладдя Януковича і повернемо владу українському народу. Наше об’єднання має стратегічний характер – після парламентських виборів ми продовжимо спільно працювати і забезпечимо перемогу демократичних сил на виборах президента».

Юлія Тимошенко та Арсеній Яценюк закликали український народ підтримати Об’єднану опозицію. «Віримо і впевнені, що вже восени цього року український народ підтримає Об’єднану опозицію для того, щоб разом творити нову, справедливу Україну», – заявили лідери партій «Фронт Змін» та «Батьківщина».

У ході прес-конференції Арсеній Яценюк наголосив, що виборчий список Об’єднаної опозиції очолить Юлія Тимошенко. Я дійсно вважаю це історичним моментом. Ми переступили через особисте і почали думати про державне й суспільне. Ми зробимо все, чого очікують від нас українці та Україна», – наголосив Арсеній він.

Він підкреслив, що до складу Об’єднаної опозиції вже увійшли шість політсил: «Батьківщина», «Фронт Змін», Народний рух, «Народна самооборона», «За Україну!» та ПРП. Проте Об’єднана опозиція відкрита для всіх демократичних опозиційних сил. «Двері об’єднаної опозиції відкриті для всіх, хто насправді поділяє принципи і цілі об’єднаної опозиції, хто не боїться сьогоднішньої влади, хто готовий до великих звершень і до того, щоб у цій вкрай складній ситуації йти і перемагати», – заявив він.

За словами Арсенія Яценюка, головою центрального виборчого штабу Об’єднаної опозиції стане Олександр Турчинов: «Із сьогоднішнього дня працює єдиний об’єднаний штаб, який робитиме все для того, щоб Об’єднана опозиція отримала більшість у новій Верховній Раді України».

Разом із об’єднанням політичних сил, опозиція ініціює об’єднання громадських організацій, повідомив під час прес-конференції Олександр Турчинов. «Об’єднана опозиція планує створити потужний єдиний фронт громадських організацій, що буде сформований на базі Громадської організації «Фронт Змін», – підкреслив він. Також усі депутати від ВО «Батьківщина» вступлять до Громадської організації «Фронт Змін».

Лідер «Фронту Змін» Арсеній Яценюк повідомив, що 12 травня відбудеться Форум Об’єднаної опозиції, на якому буде презентована програма змін від Об’єднаної опозиції.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *