ОСТАННІ НОВИНИ

На будівництво «Арени Львів» держава підкинула ще 378 млн грн.

|

ДП «Дирекція з будівництва об’єктів до Євро-2012 у м. Львові» 18 квітня уклало угоду з ТОВ «Альткомкиївбуд» на додаткову закупівлю робіт за договором генпідряду на будівництво стадіону по вул. Стрийській – кільцевій дорозі в м. Львові вартістю 378,21 млн грн. Про це повідомляють “Наші гроші” з посиланням на «Вісник державних закупівель».

В обґрунтуванні закупівлі не пояснюється які саме роботи по будівництву стадіону потрібно закупити додатково. Повідомляється, що зростання кошторисної вартості будівництва відбулось відповідно до Експертного звіту від 21.03.2012 р. щодо розгляду проектної документації (позитивний) № 00-0038-12/ЦБ щодо проекту «Будівництво стадіону по вул. Стрийській – кільцевій дорозі в м. Львові» та розпорядження КМУ № 167-р від 28.03.2012 року «Про затвердження скоригованого проекту та титулу будови «Будівництво стадіону по вул. Стрийській – Кільцевій дорозі в м. Львові».

Відповідно до розпорядження Кабміну загальна кошторисна вартість будівництва стадіону встановлена у розмірі 2 944,69 млн грн.

Стадіон у Львові був урочисто відкритий восени 2011 року. Цієї весни на ньому кілька матчів в рамках чемпіонату України зіграла місцева футбольна команда «Карпати». Однак днями «Карпати» відмовились грати на новому стадіоні і повернулись на старий стадіон в межах міста.

З урахуванням цієї закупівлі, в 2012 році корпорація «Альтком» отримала державні підряди на загальну суму 1 239,74млн грн. В 2011 році підприємства корпорації заробили на державних підрядах 6 995,41 млн грн.

Основним власником «Альткому» є донецькі бізнесмени Олександр Тисленко (63-й в рейтингу «Forbes-Україна») та Сергій Павлічев. Компанія зареєстрована через низку «прокладок» на белізьський офшор «Trinitron Investments Limited».

В листопаді 2011 року віце-прем’єр з питань Євро-2012 Борис Колесніков заявив, що вже не збирається купувати «Альтком».

«У мене немає і ніколи не буде економічного інтересу, хоча 7-8 років тому я міг купити усі 100% «Альткому». Мені не цікаві компанії, які залежать від держзамовлень, тому що сьогодні замовлення є, а завтра їх немає, а у вас є зобов’язання перед трудовим колективом», – сказав Колєсніков.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *