ОСТАННІ НОВИНИ

В неділю вшановуватимуть пам’ять видатного рабина у Львові Цві Ашкеназі

|

У Львові 23 квітня відбудеться церемонія запалювання свічок на Краківському ринку, де колись був розташований єврейський  цвинтар. Таким чином у місті вшанують пам`ять видатного рабина Цві Ашкеназі. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Церемонія відбудеться на символічному місці поховання Рабина Цві Ашкеназі, колишньому єврейському цвинтарі, де тепер розташовується Краківський ринок. На церемонії будуть присутні дипломати та представники іноземних громадських організацій, рабини з Ізраїлю, США, Канади та ін. Очікується близько 100 людей. Після запалювання свічок буде зачитано звернення від місцевої та іноземної єврейських громад. 

Видатний рабин Цві Ашкеназі жив у місті наприкінці XVII – на початку XVIII століття і є автором твору «Хахам Цві» («Мудрець Цві») – збірника роздумів на релігійні та філософські теми. Рабин Цві Ашкеназі був рабином у львівській синагозі «Турей Загав» (Золота Роза).

«Цві Ашкеназі був уособленням людяності і добра. Пам’ять про нього представляє взаємоповагу між людьми, що ми завжди маємо жити у злагоді. Ця подія висвітлює коріння єврейської громади тут на українських землях і показує, як вона розвивалася, і що ми не маємо забувати про те багате єврейське минуле, багату єврейську культуру, яка існує на всій території світу.

Молитва на цвинтарі буде відбуватися вперше у післявоєнний час. Вона стане показом для нас усіх, що ми будемо працювати разом, оминаючи важкі питання засобами діалогу та гармонії», – зазначив президент Міжнародного комітету захисту історичних поховань Рабин Берел Поляцек.

Нагадаємо, два роки тому у Львові проходила подібна церемонія для вшанування пам`яті Рабина Якова Оренштайна.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *