ОСТАННІ НОВИНИ

Міліція провела у Львові міжнародну конференцію щодо протидії корупції

|

У Львові відбулася міжнародна науково-практична конференція «Протидія корупції: європейський досвід та українські реалії». Організатори заходу виступили Львівський державний університет внутрішніх справ та Фонд Ганса Зайделя (ФРН). Про це повідомили у відділі громадських зв’язків Львівського університету МВС.

Доповіді учасників торкалися різних аспектів проблем корупції та протидії цьому, поширеному в різних країнах, суспільному явищу. Зокрема обговорювали роль слідчого органів внутрішніх справ у протидії корупції, нормативно-правові основи боротьби з корупцією, окремі аспекти удосконалення процесуальних заходів, роль органів внутрішніх справ у системі суб’єктів протидії корупції тощо.

Проведення такого заходу викликано потребами сьогодення, оскільки наша країна знаходиться на шляху євроінтеграції та пов’язаної з цим адаптації законодавства до європейських стандартів.

У роботі конференції взяли участь працівники правоохоронних органів, суду, юстиції, науковці вищих навчальних закладів Республік Польща, Молдова, Таджикистан, Сербія, Федеративної Республіки Німеччина та України. Серед присутніх: начальник Головного слідчого управління МВС України Василь Фаринник, радник МВС України Андрій Василишин, заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Михайло Янковський, завідувач сектору з питань запобігання та виявлення корупції Львівської обласної державної адміністрації Ігор Гогоша, керівник Представництва Фонду Ганса Зайделя в Україні Сергій Загорний, керівний міністерський радник баварського Державного міністерства юстиції та захисту прав споживачів Гельмут Палдер та багато інших.

Відкрив захід ректор Львівського державного університету внутрішніх справ Михайло Цимбалюк. Він привітав усіх присутніх та підкреслив вагомість наукового заходу, оскільки проблема корупції в Україні є актуальною та потребує вдосконалення заходів протидії, об’єднання зусиль практиків та науковців. І, безумовно, досвід іноземних країн може стати у нагоді.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *