ОСТАННІ НОВИНИ

Майже половина підлітків п’є спиртне

|

40% неповнолітніх українців підтверджують, що хоча б раз на тиждень вживали спиртне. Невтішну статистику Всесвітньої організації охорони здоров´я (ВООЗ) навела прес-секретар Уповноваженого Президентом України з прав дитини Юрія Павленко Олена Розвадовська, передає «ЛІГАБізнесІнформ»

Згідно з її повідомленням, одному відсотку дітей наркологи ставлять діагноз «алкоголізм», а на кожні вісім дітей в країні припадає одна точка продажу спиртних напоїв та сигарет, причому багато таких точок розташовано поблизу навчальних закладів. 

За даними Павленка, за три місяці 2012 року в Україні правоохоронці зафіксували 3,5 тис. фактів розпивання підлітками спиртного та куріння у громадських місцях. Щодо людей, які продали дітям сигарети і алкоголь, складено лише 1,3 тис. протоколів. 

На своїй сторінці в соціальній мережі Facebook Юрій Павленко відкрив розділ «Перелік місць, де дітям продають алкоголь і сигарети». 

Уповноважений Президента закликав усіх небайдужих виявляти місця, де неповнолітнім продають заборонені товари. 

«Надсилайте фотографію таких торгових точок, вказавши адресу та дату незаконного продажу. Протягом доби ми внесемо ці місця в список …, а далі – направимо звернення про перевірку в податкову і органам місцевої влади», – написав Павленко.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *