ОСТАННІ НОВИНИ

Експерти намалювали образ ідеального українського політика

|

Ірина Бекешкіна, директор Фонду “Демократичні ініціативи” імені Ілька Кучеріва назвала, якого політика жителі України вважають ідеальним. Про це вона розповіла на прес-конференції, оголошуючи результати соціологічного опитування, проведеного її фондом спільно з Центром Разумкова в квітні, пише Gazeta.ua.

“Українці хочуть бачити в депутатах людину чесну й не корумповану, – говорить соціолог. – Особу, яка має попередній досвід успішної діяльності. А також такого депутата, який буде турбуватися про людей. Причому партійність кандидата тут великої ролі не відіграє”.

Однак, за словами Бекешкіної, як і раніше, у порівнянні з минулими виборами, головним недоліком наших виборів залишається те, що обрані депутати не виконують своїх обіцянок. 59% українців переконані, що саме це заважає виборам стати механізмом участі громадян у державних справах.

“Також зріс такий чинник як невідповідність проведення виборів демократичним стандартам. Нині ця позиція становить 32%, хоча раніше набирала набагато менше голосів. Тобто побоювання в населення все-таки зросли. Також підвищилася така позиція, як формування виконавчої влади не за результатами виборів (31% опитаних). Це теж, очевидно, наслідок минулих виборів”, – зауважила соціолог.

Вона також додала, що, згідно з опитуванням громадської думки, лише 32% населення вважає, що вибори в Україні є реальним механізмом впливу громадян на владу, а от не згодні з цим аж 46% респондентів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *