ОСТАННІ НОВИНИ

Відбудеться фестиваль активного туризму і дозвілля

|

У Львові 21-23 квітня проходитиме V Фестиваль активного туризму і дозвілля «Манівці: motion promotion». Метою Фестивалю є залучення всіх до активного способу життя та представлення рекреаційних можливостей Львова та області. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Цьогоріч Фестиваль включатиме 10 етапів. Туристичні етапи та змагання будуть безкоштовними для всіх.

21-23 квітня на території Центру творчості дітей та юнацтва Галичини (парк «Погулянка», вул. Вахнянина, 29) відбудеться V Фестиваль активного туризму і дозвілля «Манівці: motion promotion». Головною метою Фестивалю є залучення дітей, молоді та дорослих до активного та здорового способу життя та представлення рекреаційних можливостей Львова та області.

Як розповідають організатори, у рамках Фестивалю відбудуться:

–          змагання серед команд підприємств, молодіжних організацій та шкіл м. Львова і області;

–          особисті змагання на етапах Фестивалю;

–          показові виступи і майстер-класи з паркуру;

–          відкриття першого в Україні безкоштовного каяк-парку.

Цьогоріч буде виставлено 10 етапів: водна траса для каяків і катамаранів, велосипедна траса, надувний скеледром, шнурова траса, перегони радіокерованих машинок, лазертаг, білбол, слеклайн, пейнтбол та картинг. Правила проведення змагань та етапи максимально спрощені і доступні для усіх учасників без спеціальної підготовки.

Туристичні етапи Фестивалю працюватимуть безкоштовно і для учасників молодіжних та дитячих змагань, і для гостей Фестивалю.

Як зазначають організатори, безкоштовні змагання для дітей і молоді, можливість випробувати себе на туристичних етапах безоплатно за рахунок стартових внесків команд соціально відповідальних підприємств та підтримки компаній м. Львова.

«Приходять діти, приходять дорослі. Щасливі обличчя від того, що вони провели день активно й з користю, покривають всі витрати й зусилля. Насправді, після закінчення фестивалю хочеться готувати наступний», – розповіла член ЛМГО «ТСК «Манівці» Софія Ступко.

Організатори запрошують взяти участь у заході усіх, кому небайдужий здоровий спосіб життя і активний відпочинок. Головою оргкомітету Фестивалю є президент ЛМГО «ТСК «Манівці» Тарас Білошицький.

Елементи Фестивалю

Слалом на катамаранах та каяках. На озері паркової зони Погулянка встановлюється 12 воріт шириною 3 м. Учасникам слід за мінімальний час подолати трасу з мінімальним набором штрафних балів, нараховуються за непопадання у ворота або дотик до них. Командний залік – 21 та 23 квітня. Склад команди на етапі – 5 осіб. Особистий залік – 22 квітня.

Велотріал. За мінімальний час необхідно пройти велотрасу, що складається з таких елементів, як лабіринт, лавка, доріжка. Штрафні бали нараховуються за падіння з велосипеда, дотик ногою до землі або руйнування фігур-перешкод. Командний залік – 21 і 23 квітня. Склад команди на етапі – 3 особи. Час проходження дистанції фіксується по старту першого учасника і фінішу останнього. Особистий залік 22 квітня.

Скелелазіння. Учасники повинні за мінімальний час (без врахування штрафних секунд), використовуючи суддівську страховку, піднятися та спуститися по штучних перешкодах, що імітують скелі. Командний залік 21 і 23 квітня. Склад команди на етапі – 2 особи. собистий залік 22 квітня.

Пішохідний туризм. Проходження пішохідної траси за мінімальний час. Командний залік – 21 і 23 квітня. Склад команди на етапі – 2 особи. Особистий залік 22 квітня.

Автотуризм. Проходження автомобільної траси на дистанційно керованих автомобілях, можливість керувати якими передається почергово. Час проходження дистанції фіксується по старту першого учасника і фінішу останнього. Командний залік 21 і 23 квітня. Склад команди на етапі – 4 особи.

Військовий туризм (лазертаг). Учасники повинні подолати команду суперника, імітуючи бойові дії системами лазерних імітаторів стрілецької зброї. Командний залік – 21 і 23 квітня. Склад команди на етапі – 4 особи.

Бігбол. Парне протистояння за правилами гри, аналогічними до правил футболу, з використанням 2-метрового м’яча. Командний залік 21 і 23 квітня. Склад команди на етапі – 6 осіб.

Картинг. Змагання кільцевих перегонів на картах. Командний залік – 21 і 23 квітня. Склад команди на етапі – 2 особи. Особистий залік 22 квітня (участь платна).

Слеклайн. Змагання на найдальше проходження по натягнутій на висоті стропі довжиною 8 метрів зі страховкою на надувну подушку. Командний залік – 21 і 23 квітня. Склад команди на етапі – особи. Особистий залік 22 квітня.

Пейнтбол. Командне протистояння до останнього учасника команди супротивника.Командний залік 21 і 23 квітня. Склад команди на етапі – 4 особи (команди підприємств).

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *