ОСТАННІ НОВИНИ

Яценюка не пустили в камеру до Тимошенко

|

Влада перешкоджає зустрічі Арсенія Яценюка та Юлії Тимошенко, проте в опозиції є шлях, як узгодити всі політичні домовленості й завершити об`єднавчий процес. Про це заявив лідер партії «Фронт Змін» Арсеній Яценюк після виходу з Качанівської колонії, де вимагав зустрічі із Юлією Тимошенко, інформує прес-служба “Фронту Змін”.

Арсеній Яценюк повідомив журналістам, що звернувся до генеральної прокуратури України з заявою щодо необхідності зустрічі з Юлією Тимошенко 17 квітня для обговорення процесу об`єднання опозиції. Генпрокуратура відмовилася давати дозвіл на зустріч, переадресувавши звернення лідера «Фронт Змін» до прокуратури Харківської області.

В середу, 18 квітня, Арсеній Яценюк розпочав відвідання Харкова з обласної прокуратури. Проте прокурор повідомив, що справу спустили до Державної пенітенціарної служби в Харківській області. Начальник служби виконання покарань повідомив Арсенію Яценюку, що дане питання перебуває в компетенції начальника колонії.

«Таким чином, генеральний прокурор вирішив переключити всю повноту відповідальності із себе на малозначного чиновника. Влада знайшла крайнього – начальника колонії, адже генпрокурор боїться відповідальності», – наголосив Арсеній Яценюк.

Арсеній Яценюк зайшов на територію Качанівської колонії для зустрічі з Юлією Тимошенко, де пробув близько півтори години. Після виходу з території колонії лідер «Фронту Змін» повідомив, що його не допустили до камери Юлії Тимошенко, а керівництво колонії запропонувало провести зустріч в окремому приміщенні, «прекрасно розуміючи, що Тимошенко не може самостійно пересуватися», – заявив лідер «Фронту Змін».

Арсеній Яценюк повідомив, що начальник колонії не дозволив провести зустріч у камері Юлії Тимошенко, мотивуючи це відсутністю дозволу генерального прокурора України.

У той же час, нагадав лідер «Фронту Змін», депутатів Європарламенту за приписом ГПУ допускали на зустріч із Юлією Тимошенко в її камері: «Тобто депутати Європарламенту можуть потрапити до камери Тимошенко, а депутати українського парламенту – не можуть», – підкреслив Арсеній Яценюк.

Він переконаний, що генпрокурор відмовив у наданні дозволу на зустріч «за абсолютно зрозумілими політичними мотивами». «Нам не вдалося зустрітися, але в нас є шлях, яким чином погодити усі наші політичні домовленості, і ми це зробимо. Владі не вдасться перешкодити нам в об`єднавчому процесі та перемозі опозиції», – наголосив він.

Відповідаючи на запитання журналістів щодо подальших дій опозиції, Арсеній Яценюк наголосив «Подальші дії – це єднання опозиції, переможний похід на вибори, отримання більшості в парламенті й свобода для країни», – заявив лідер «Фронту Змін».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *