ОСТАННІ НОВИНИ

Лише 7% українців готові продати свою землю

|

Лише 7,2% українців, які володіють земельним паєм або ділянкою землі сільськогосподарського призначення, в майбутньому планують продати свої ділянки.

Як передає кореспондент УНІАН, такі результати опитування, проведеного Центром Разумкова, озвучив сьогодні директор соціологічної служби Центру Разумкова Андрій Биченко в ході круглого столу «Земельна реформа в Україні: як її бачать і чого від неї очікують українські громадяни?».

У ході опитування з`ясувалося, що середня сума, яку українці планують одержати за 1 га землі від її продажу становить близько 6 тис. дол. (47 635 грн).

Відносна більшість (43%) власників паїв планують у майбутньому здавати свою ділянку в оренду, 29% – виробляти на цій ділянці сільгосппродукцію для потреб своєї сім`ї, 10% – розвивати виробництво сільгосппродукції на продаж, 12% – нічого не планують виробляти в очікуванні, як складеться ситуація.

Згідно з результатами опитування, 18% респондентів, які не мають землі сільгосппризначення у володінні або користуванні, хотіли б її мати в майбутньому. В середньому, опитані хотіли б мати 54,6 га землі.

При цьому 19% респондентів, якби у них була можливість заробляти на життя фермерством, хотіли б стати фермерами.

Більшість опитаних (60%) вважають, що в Україні потрібно розвивати й великі акціонерні господарства, й індивідуальні фермерські господарства.

Довідка УНІАН. Опитування про земельну політику й земельну реформу в Україні проведено соціологічною службою Центра Разумкова в лютому 2012 року. Опитано 2005 респондентів. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *