ОСТАННІ НОВИНИ

Азаров забракував виплати вкладів Ощадбанку СРСР на «картку»

|

Кабінет міністрів повернув на доопрацювання проект постанови про механізм компенсаційних виплат вкладникам Ощадбанку СРСР. Про це, відкриваючи засідання уряду заявив прем´єр Микола Азаров.

«Вчора уряд розглядав проект постанови про механізм компенсаційних виплат. Довелося повернути його на доопрацювання. Тому що проект не відповідав головній умові: максимально спростити отримання компенсацій нашими громадянами. Здійснити виплати без принизливих черг. Без маси довідок», – сказав Азаров.

При цьому Азаров зазначив, що в першу чергу за виплатами підуть люди похилого віку і треба подбати, щоб механізм був простий, зрозумілий для них і займав мінімум часу.

Азарова не влаштувало також те, що основним способом отримання компенсації була обрана платіжна карта «Ощадбанку».

«Тому друга вимога: щоб людина могла вільно вибирати яким чином отримати гроші: готівкою або на рахунок, на картку. Я доручив Мінфіну разом з Мінсоцполітики, Пенсійним фондом, порадившись з Національним банком виробити сам механізм виплат», – сказав Азаров.

За словами Азарова, проект постанови буде готовий до наступного тижня.

«Такий проект Уряд розгляне на наступному тижні. Приймемо рішення і почнемо виплати», – сказав Азаров.

«Зміни до бюджету прийняті, Глава держави їх підписав. Фінансовий ресурс для реалізації соціальних ініціатив Президента визначений. Порядки використання бюджетних коштів на ці цілі вимагаю вжити протягом тижня. Значить, треба тільки організовано і ритмічно працювати», – додав також Азаров.

Comments.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *