ОСТАННІ НОВИНИ

Президент доручив відзначити 65-річницю операції “Вісла”

|

Президент України Віктор Янукович доручив організувати заходи та провести заходи , пов`язані із 65-ми роковинами примусового переселення етнічних українців із південно-східних до інших регіонів Польщі (операція «Вісла»). Про це йдеться у дорученні Президента, текст якого мають «Коментарі».

Зокрема, глава держави доручив прем`єр-міністру Миколі Азарову, голові Львівської ОДА Михайлу Костюку, голові Волинської ОДА Борису Клімчуку та голові Рівненської ОДА Василю Берташу до кінця квітня цього року забезпечити організацію та проведення заходів щодо 65-х роковин операції «Вісла».

Крім того, міністру закордонних справ Костянтину Грищенку, міністру освіти Дмитру Табачнику та міністру культури Михайлові Кулиняку організувати тематичну міжнародну конференцію, провести круглі столи та інші науково-просвітницькі заходи, у навчальних закладах провести тематичні уроки, лекції тощо.

Разом з тим, міністру закордонних справ Костянтину Грищенку доручено разом із польською стороною опрацювати питання щодо надання Президентами України та Республіки Польща підтримки у здійсненні заходів за ініціативою українців у Республіці Польща, зокрема проведення міжнародної конференції, присвяченої 65-м роковинам операції «Вісла», інших тематичних заходів з питань примусового переселення етнічних українців із південно-східних регіонів Польщі, а також сприяння українській громаді в Республіці Польща.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *