ОСТАННІ НОВИНИ

Німецькі поліцейські вчили львівських правоохоронців, як поводитись на футболі

|

У рамках співробітництва між Львівським державним університетом внутрішніх справ та Представництвом Фонду Ганса Зайделя в Україні, у період з 17 по 18 квітня 2012 року у Львівському державному університеті внутрішніх справ, з робочим візитом перебувають експерти Президії поліції міста Мюнхен (ФРН) поліцейський директор Гюнтер Крайт і головний комісар поліції Клаус Рьошінгер. Про це повідомили у ВГМЗ ЛьвДУВС.

Німецькі експерти зустрілися з керівниками атестованих інститутів і факультетів ЛьвДУВС для обговорення питань, що становлять спільний інтерес, з метою запозичення передового досвіду поліції Німеччини. Працівники університету мали змогу задати питання, що стосуються саме практичних аспектів організації роботи поліцейських під час проведення різноманітних масових заходів, у тому числі футбольних матчів. Під час дружньої бесіди гості розповіли принципи діяльності своїх підрозділів, зокрема відзначили, що велика увага приділяється контактам з різноманітними фан-клубами як із метою розповсюдження інформації про правила поведінки на стадіоні та роз’яснення законодавства Німеччини та Баварії, так і задля отримання даних про планування масових заворушень, приїзд та перебування на території проходження спортивного заходу особливо агресивних фанатів.

Поділилися гості й особливостями співпраці з службами безпеки футбольних стадіонів, адже саме їхні представники знаходяться у «чаші» футбольної арени під час матчу, у той час як поліція має право знаходитись лише за межами спортивної будівлі. Тут важливо чітко скоординувати дії та пропрацювати різноманітні кризові ситуації – так, об’єднавши зусилля, можна не лише нейтралізувати прояви хуліганства та агресії, але й попередити їх. Саме профілактика правопорушень, за словами закордонних колег, лежить в основі діяльності німецьких правоохоронців – це було чітко окреслено у новій безпековій концепції, затвердженій владою Німеччини минулого року.

Також гості ЛьвДУВС проведуть семінар на тему «Підготовка поліцейських в контексті забезпечення громадського порядку під час проведення чемпіонатів по футболу. Робота поліції з футбольними фанатами та фан клубами. Правові основи», участь в якому візьмуть науково-педагогічні працівники університету та представники ГУ МВС України у Львівській області.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *