ОСТАННІ НОВИНИ

Глава УГКЦ закликав не продавати голос на виборах

|

Глава УГКЦ Блаженніший Святослав закликав не продавати голос на виборах. Про це він сказав в інтерв’ю 5-му каналу, повідомляє департамент інформації УГКЦ.

«Ми хочемо посвідчити всім українцям саме те, що випливає зі святкування Пасхи − Христос є Той, що смертю смерть подолав. І той, хто справді святкує Пасху, звільняється від розчарування, отримує надію, а отже, отримує силу любові, яка здатна запропонувати щось конструктивне» – наголосив він.

На думку Глави Церкви, усі християни в Україні мають одне й те саме завдання, а розчарування є певною мірою ознака втрати віри. Бо той, хто розчаровується, переконаний Блаженніший Святослав, будував своє життя на хибних вартостях, не на тому фундаменті, що потрібно.

«Коли настає якесь випробування, “ілюзія благополуччя” починає руйнуватися… А християнська віра дає можливість будувати життя сучасної людини на твердому фундаменті. Цим фундаментом є Христос. Тому ми сьогодні говоримо про соціальну науку Католицької Церкви і всіх інших Церков. Ми покликані дати новому українському суспільстві християнські засади, на яких можна його будувати, – будувати так, щоб ми завтра в цьому не розчарувалися», − каже Глава Церкви.

Сьогоднішніх християн турбує, вважає він, що для розв`язання тої чи іншої проблеми використовують насильницькі методи. Це дуже небезпечне явище. Бо насилля ще ніколи нічого не збудувало.

Говорячи про майбутні парламентські вибори, Блаженніший Святослав запевнив, що Церква закликатиме своїх вірних бути свідомими громадянами, тими громадянами, які своїм голосом вибирають власне майбутнє.

«Вибір − це не якась другорядна річ, бо за той вибір ми потім несемо відповідальність. Розумію, що українці сьогодні трохи втомлені “демократією”, але не робити свого вибору − це велике зло. Це прояв громадянської незрілості. Ми нікому не вказуватимемо, за кого голосувати, але ми точно закликатимемо своїх людей не продавати свого голосу. Бо той, хто купує голос, апріорі не може нічого доброго збудувати в Україні», − переконаний Глава УГКЦ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *