ОСТАННІ НОВИНИ

Азаров радить Тимошенко покаятись

|

Український прем`єр вважає, що визнання Тимошенко своєї вини перед українським народом відкрило б шлях до правового вирішення її питання. Про це сьогодні у Вільнюсі заявив прем`єр-міністр України Микола Азаров на спільному брифінгу з прем`єр-міністром Литви Андрюсом Кубілюсом, пише УНІАН.

За словами М.Азарова, вирішення питання Ю.Тимошенко лежить виключно в правовій площині.

«Ні уряд, ні Президент не мають права ухвалювати рішення щодо цієї справи, рішення може бути знайдене лише через суд», – наголосив український прем`єр.

На його думку, Ю.Тимошенко має визнати свою вину перед народом України за те, що він несе колосальні економічні труднощі. «Визнання вини відкрило б шлях до правового вирішення її питання. Але вона ж вважає себе невинною!», – сказав М.Азаров.

Водночас, відзначив прем`єр, «захисники пропонують нам знайти неправове рішення».

Кажучи про обговорення цього питання зі своїм литовським колегою, М.Азаров наголосив, що українська влада зацікавлена знайти вирішення цієї проблеми, «але воно має бути цілковито в правовій площині», знову наголосив він.

У свою чергу, прем`єр-міністр Литви заявив, що в Європейському Союзі та в Брюсселі справа Ю.Тимошенко дуже негативно впливає на вирішення євроінтеграційних питань України. «І нас це дуже непокоїть», – сказав він.

Разом з тим він заявив, що під час переговорів із М.Азаровим він почув запевнення про те, що «ведеться активний пошук вирішення цієї проблеми».

Як повідомляв УНІАН, сьогодні М.Азаров перебуває з офіційним візитом у Литовській Республіці.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *