ОСТАННІ НОВИНИ

Жителів Львова запрошують на «Велику гаївку»

|

Для львів’ян та гостей міста буде проведено традиційні фестини «Велика гаївка», що відбудуться 15-17 квітня у «Шевченківському гаю». Про це інформує прес-служба Львівської міської ради. Як розповідають організатори, у програмі фестин діятимуть три галявини: велика галявина «Біля церкви», «Дівоча галявина» та дитяча – «Вербові котики». Відвідувачі зможуть подивитись та долучитись до давньої традиційної гаївки «Кривий танець». «Великодні святкування у Музеї народної архітектури та побуту «Шевченківський гай» розраховано на три дні.
Головні дійства відбуватимуться біля церкви. Молодь водитиме гаївки, виступатимуть творчі гурти, фольклорні колективи, християнські спільноти «Тавор» та «Благословення». Також свій концерт дадуть українські співаки. Надзвичайно будуть цікаві забави на дитячій галявині «Вербові котики» з гуртом «Родина», з гуртом автентичного співу «Досхід сонця». Запрошуємо молодь на котильйонову забаву, що розпочинається 16 квітня о 15.00 год на «Дівочій галявині. Котильйонова забава – це спроба відродити котильйонові вечірки, бали, які проходили в 30-40-х роках. Там будуть майстер-класи з виготовлення котильйону – прикраси, яку дівчина мусить виготовити власними руками. Також на цій галявині буде проходити конкурс подарунку своєму милому, дівчата будуть дарувати власноруч розписані писанки. Переможці отримають призи та романтичні подарунки», – розповіла завідувач етно-культурологічного відділу Музею народної архітектури і побуту «Шевченківський гай» Надія Дзвоник. Як зазначила Надія Дзвоник, 15-16 квітня на галявині «Біля церкви» відбудеться святковий концерт. У програмі: гаївки, веснянки, забави та розваги, аукціон писанки, привітання від християнських спільнот «Благословення», «Тавор», виступи фольклорних колективів, естрадних виконавців – Софії Федини, Оксани Мухи, Олександра Божика, Остапа Канаки, Нати Султан, Зірки Колос.
16 квітня о 15.00 год розпочнеться молодіжна забава на «Дівочій галявині», що передбачає: виступи фольклорних колективів – «Барва», «Трояка Ружа», «Ойкумена»; традиційні великодні забави – «Котильйоновий вальс», «Хустина», гаївки, конкурси, гойдалка; конкурс «Писанка для милого», коли дівчата даруватимуть власноруч розписані писанки своїм коханим; традиційні українські танці з фольк-гуртом «Коралі». Нагадаємо, для найменших учасників свята діятиме майданчик «Вербові котики». Ведучі проводитимуть з дітьми давні традиційні Великодні забави: «Навбитки», «Котки» та гаївочки, різноманітні інтерактивні ігри, конкурси. Як зазначають організатори, у дні святкувань музей зазвичай відвідує близько 20 тис. осіб.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *