ОСТАННІ НОВИНИ

Священики кажуть, що розмістили у молитовнику портрет Тараса Козака без його згоди

|

Поява публікацій про молитовник з портретом депутата облради Тарас Козака викликала реакцію з боку священнослужителів. На електронну скриньку редакції надійшли одразу два листи. Перший – від отця Євген Прокопа,пароха храму Собору Пресвятої Богородиці з Великого Дорошева на Львівщині.

 О.Прокіп зазначає, що молитовник було видано на початку 2011 року за сприяння депутата Козака. «До оформлення та дизайну молитовника було залучено низку людей, які на добровільній основі долучилися до цієї справи. З їх ініціативи на тильній стороні молитовника було вирішено помістити фотографію жертводавця, без його відома та згоди. Твердо можу запевнити, що жодних корисних мотивів депутат не мав» – вказує священик.

Майже водночас до редакції надіслали електронного листа кілка священиків УАПЦ з Жовківського та Яворівського районів.

«Ми, священики Української Автокефальної Православної Церкви Жовківського та Яворівського районів з обуренням сприйняли звістку про те, що молитовники для школярів та студентів, які було видано за кошти депутата Львівської обласної ради Тараса Козака, з чиєїсь вини доставили йому багато неприємностей. З моральної й духовної точки зору не бачимо нічого крамольного в тому, що фотографія депутата, який допоміг у виданні цієї літератури, була поміщена на останній сторінці книжки. Так роблять в усьому цивілізованому світі і це ніхто не вважає підкупом» . Знаємо нашого депутата як людину скромну, ми гарантуємо, що розміщення фотографій на молитовнику не є його особистою ініціативою, а технічно виконано працівниками видавництва. Більше того, якщо б Тарас Козак знав про намір розмістити його фото на молитовнику, він би це категорично заборонив»  – пишуть священики.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *