ОСТАННІ НОВИНИ

Митники вже поповнили бюджет 28 млрд грн

|

Голова Держмитслужби Ігор Калєтнік повідомив, що за перший квартал 2012 року Держмитслужба перерахувала до бюджету близько 28 млрд. грн. Це на 1 млрд. грн. більше від запланованого Мінфіном та на 5,5 млрд. грн. або на 25% більше, ніж за січень-березень минулого року. Про це інформує прес-центр Держмитслужби.

Коментуючи ці цифри, керівник відомства зазначив, що державний бюджет на поточний рік є соціально орієнтованим. І ситуація потребує від усіх учасників бюджетного процесу максимальної концентрації. До роботи митної служби з наповнення державної скарбниці – підвищена увага. Адже наповнення бюджету – це платформа для здійснення подальших реформ.

«В попередні роки Держмитслужба стабілізувала ситуацію, були перекриті канали чорної контрабанди, припинено ряд схем, які роками формували дірки в бюджеті, як викиди в озоновому шарі. Але цінність ефективної діяльності митних органів не лише у збільшенні надходжень до бюджету і створення можливостей для підвищення рівня соціальної політики. А й у поступовому формуванні цивілізованого ринку в Україні. Доброчесна конкуренція можлива лише за рівних умов ведення бізнесу для всіх учасників» – сказав Ігор Калєтнік.

Та зазначив, що ті відповіді, які відомство отримує від митних адміністрацій зарубіжних країн, свідчать про те, що є намагання з боку певних суб’єктів занизити задекларовану митну вартість при імпорті в Україну. І робота з виявлення таких махінацій триватиме.

«Позиція Держмитслужби дуже проста – рівні умови оподаткування і неухильне дотримання всіма без виключення суб’єктами норм законодавства. Це означає виведення з тіні тих, хто не сплачував податки в повному обсязі. Але контроль має бути не адміністративним, а аналітичним. Шляхом глибинного аналізу складових митної вартості, кон’юнктури ринку, витрат на виробництво, умов продажу. Якщо ж суб’єкт працює чесно та відкрито, декларує достовірну митну вартість, не намагається ухилитися від сплати податків шляхом використання непрямих контрактів та офшорних посередників, подає до митного оформлення при імпорті товару, крім іншого, експортну декларацію та підтвердження оплати за конкретний вантаж, він матиме максимальне спрощення митних процедур, швидке та якісне митне оформлення та повне сприяння з боку митних органів» – заявив Голова Держмитслужби.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *