ОСТАННІ НОВИНИ

У Бориславському газопереробному виробництві виявили ряд порушень

|

Планову перевірку стану промислової безпеки, умов і охорони праці у Бориславському газопереробному виробництві Долинського газопереробного заводу ПАТ “Укрнафта” проведено з 12 по 23 березня. Про це повідомляє Держгірпромнагляд у Львівській області.

У результаті перевірок державними інспекторами виявлено сорок два порушення законодавчих та інших нормативно-правових актів про охорону праці й з безпечного ведення робіт у галузях промисловості, на усунення яких видано дев’ять приписів; трьома розпорядженнями інспекторів зупинена експлуатація окремих одиниць устаткування підвищеної небезпеки, до адміністративної відповідальності притягнуті шість посадових осіб та один робітник.

22 березня 2012 року на підприємстві проведено підсумкову нараду за участю керівників структурних підрозділів Бориславського газопереробного виробництва, запрошено представників вищої організації – Долинського газопереробного заводу.

Аналізуючи результати перевірки Держгірпромнагляду, посадовими особами ТУ було відзначено, що акт попередньої перевірки (2009 рік) виконаний, а працівниками підприємства проводиться значна робота з дотриманням вимог законодавства України про охорону праці.

Голова комісії – заступник начальника державної інспекції нагляду у газовому господарстві і хімічній промисловості Сергій Колівошко узагальнив інформацію за матеріалами перевірки. Зазначивши, що державні інспектори виявили незначні порушення вимог безпеки при експлуатації основного технологічного обладнання, він наголосив, що викликає занепокоєння стан допоміжного устаткування, а також утримання виробничих будівель та споруд, що викликане скороченням допоміжного персоналу (зокрема, у штаті Бориславського газопереробного виробництва немає жодного будівельника, недостатня чисельність операторів котельні тощо). Під час перевірки інспектори звернули увагу на стан фундаментів під технологічним устаткуванням, а також відмосток довкола виробничих будівель та споруд, на яких спостерігаються місцеві руйнування і численні тріщини внаслідок руйнівної дії вологи й низьких температур, окремі адміністративні та побутові приміщення потребують внутрішнього ремонту. Крім того, інспектори відмітили, що слід поновити захисне покриття всіх трубопроводів основного й допоміжного устаткування, територія підприємства потребує більш ретельного догляду та інше. Сергій Колівошко відзначив, що за час від попередньої перевірки нещасних випадків на виробництві, пожеж та категорійних аварій не було.

Начальник газопереробного виробництва Андрій Костів повідомив, що протягом перевірки частину виявлених порушень було усунуто, відновлено експлуатацію зупиненого допоміжного устаткування. Ситуація, що склалася на виробництві з технічним станом будівель та споруд буде вирішена у весняно-літній період. Заступник директора з охорони праці та екологічної безпеки Долинського газопереробного заводу Олександр Рудевич повідомив присутнім, що Бориславському газопереробному виробництву буде надана необхідна допомога у вирішенні питань, що потребують виділення коштів, пообіцяв, що до осіннього огляду будівель і споруд силами будівельної бригади Долинського газопереробного заводу буде проведена робота з ремонту будівель, споруд, а також запевнив, що відновлення антикорозійного покриття та ізоляції трубопроводів буде здійснене у вказані у приписах державних інспекторів терміни.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *