ОСТАННІ НОВИНИ

Для участі в ЗНО зареєструвалися 80% випускників

|

У 2012 році для проходження Незалежного оцінювання зареєструвалося більше 80% від випускників цього року, що майже на 20% більше, ніж у попередні роки. Як передає кореспондент «Коментарів»,  про це повідомив міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник.

За його словами, цього року заявки на тестування подало 328 тисяч 590 осіб. З них 68 тисяч – випускники минулих років, а 260 тисяч – випускники цього року, або 81% від загальної кількості сьогоднішніх одинадцятикласників.

Для порівняння, у 2010 році пройти ЗНО виявили бажання 67% випускників, а у 2011 році – 63%, що, як зазначив міністр, говорить про підвищення популярності ЗНО і свідчить, що критика організації тестування часто не має під собою підстав.

Крім того, Табачник розповів, що найбільш популярними дисциплінами, як і в минулі роки, є українська мова та історія України. Крім того, міністр підкреслив, що на першому місці за кількістю поданих заявок, знаходиться Донецька область. Далі йдуть Дніпропетровщина й Київщина.

Як повідомляли «Коментарі», в 2012 році перше тестування відбудеться 15 травня і завершиться 7 червня, тобто саме перед початком Євро-2012.

Нагадаємо, ЗНО буде безкоштовним для всіх, хто захоче його складати, незалежно від того, коли людина закінчила школу.

Фото: PHL

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *