ОСТАННІ НОВИНИ

Грузинська громада у Львові виступає проти показу фільму «Август. Восьмого»

|

Проти демонстрації антигрузинського фільму «Август. Восьмого» виступила грузинська громада «Аргаві», українські громадські організації та опозиційні політики. Відповідне звернення уже направлено міністру культури Кулиняку М. А. Окрім того, найближчим часом «Аргаві» спільно із громадським рухом «Зарваницька ініціатива» планує провести у Львові цілу низку акцій, спрямованих проти московської політичної пропаганди.

Подаємо повний текст звернення:

«Українці давно плекають теплі та дружні відносини з грузинським народом, радіючи його успіхам у справі розбудови національної державності, співпереживаючи проблемам та бідам, більшість з яких спричинені агресивною політикою Росії, спрямованої на ліквідацію незалежної Грузії.

Москва веде боротьбу проти грузинів всіма методами, починаючи від військових (як у серпні 2008 року), закінчуючи постійною інформаційною війною. Черговим кроком стало створення російської кінострічки «Август. Восьмого». Фільм вийшов в широкий прокат в Росії демонстративно 23 лютого 2012 року, у так званий «День захисника Вітчизни». Він створений за державні кошти, і на тлі любовної історії пропагує офіційну московську брехню про те, що в серпні 2008 року російські та «південноосетинські» бійці героїчно захищалися від підступної та жорстокої грузинської агресії.

Таким чином, Росія продовжує активну інформаційну війну, насаджуючи свої погляди на ті чи інші події, зокрема, в Грузії, серед власних громадян, а також в інших країнах, в тому числі в Україні.

Картину вже відмовилися показувати в Баку через різко негативну реакцію азербайджанського суспільства. Сьогодні Державне агентство України з питань кіно розглядає заявку на отримання фільмом «Август. Восьмого» прокатного свідоцтва.

Настав час спільно сказати – московській політичній пропаганді, замаскованій під кіномистецтво, немає місця в українських кінотеатрах. Цього вимагає багатовікова українсько-грузинська дружба та солідарність., цього вимагає наша честь та гідність. І цього ми вимагаємо від органів влади.

Кінотеатрам – справжнє, україномовне кіномистецтво, московську пропаганду – на смітник!»

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *