ОСТАННІ НОВИНИ

Мешканців приватних будинків закликають укладати угоди на вивезення сміття

|

У Львові продовжують укладати угоди з мешканцями приватного сектору на вивезення сміття. Зокрема, у Личаківському районі станом на сьогодні перевізником укладено понад 70% угод з мешканцями приватних будинків на вул. Старознесенська. Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради.

«Проаналізувавши в кінці минулого року ситуацію з вивезенням сміття по ЛКП «№507» та ЛКП «За Замком», на території яких розміщено понад 2 тис. будинків приватного сектору, ми побачили, що 5-7 % мешканців уклали угоди на вивезення сміття.

Виходить, що у людей, які живуть у м. Львові, користуються всіма послугами, склалась така думка, що вони не зобов’язані платити за вивезення сміття. Це накопичення падає на кишені власників будинків, які оплачують за цю послугу», – розповідає заступник голови Личаківської РА з питань житлово-комунального господарства Іван Коркішко.

Як розповів Іван Коркішко, до Великодніх свят заплановано повністю укласти угоди мешканців з перевізником на вивезення сміття у районі вул. Дорога Кривчицька, вул. Старознесенська та прилеглих до них вулиць. Станом на сьогодні перевізником укладено 70% угод з мешканцями приватних будинків на вул. Старознесенська.

«Ми плануємо до Великодніх свят охопити більшу частину цього масиву з вивезення сміття з приватного сектору. Більшість людей з розумінням підходять до цієї ситуації. Кошти є невеликі, і люди розуміють, що за вивезення сміття потрібно платити.

Перевізником, який працює в цьому районі, є фірма «Ком-Еко-Львів». Зараз ми роздали вже на більшості вулиць двосторонні угоди, люди їх вивчають. Один примірник залишається у мешканців, другий повертається безпосередньо перевізнику.

Загалом більше 2 тис. приватних будинків знаходиться в цьому житловому масиві. Сьогодні близько 50% з них уклали угоди», – додає заступник голови Личаківської РА з питань житлово-комунального господарства Іван Коркішко.

Як повідомили у Личаківській районній адміністрації, до кінця березня 2012 року по вул. Дорога Кривчицька та вул. Богданівська планується завершити укладання договорів перевізником ТзОВ «Ком-Еко-Львів» із мешканцями приватних будинків.

«Це є проблема м. Львова, і я сам, як мешканець Львова, розумію, що проблему треба вирішувати. Вирішення проблеми ми розпочали з листопада минулого року. Спочатку почали опрацьовувати вул. Старознесенську, де на сьогоднішній день вже укладено більше 70% угод. До Великодніх свят плануємо завершити і вул. Старознесенську. Зараз працюємо на вул. Дорога Кривчицька, де вже практично 100% угод підписано. Будемо працювати по вулицях, які безпосередньо прилягають до Дороги Кривчицької. Наступний наш напрямок – це вул. Богданівська і вул. Тракт Глинянський.

Сьогодні мешканці, що уклали угоди, кульки зі сміттям виносять до своїх брам. Ми маємо списки, хто з нами уклав угоди. Водій, знаючи вулицю, під’їжджає до кожної брами, забирає сміття, відмічає, в кого забрав. Вивезення сміття відбувається кожної суботи з 10.00 год до 12.00 год.

Наразі сміття збирається нерозподілено. Як закінчимо укладання угод і роздамо безпосередньо на кожне подвір’я по пластиковому контейнеру ємністю 110 або 240 літрів, ми плануємо по вулицях розставити контейнери для роздільного збору сміття, щоб люди звикли, що в себе вони будуть тримати тільки побутове сміття, а туди виноситимуть окремо», – розповів комерційний директор ТзОВ «Ком-Еко-Львів» Василь Киричук.

Як зазначив Василь Киричук, відповідно до норм накопичення, які прийняла Львівська міська рада від 30.09.2011 року, вивезення сміття коштує орієнтовно 6 грн. з людини в місяць.

У січні 2012 року для ТзОВ «Ком-Еко-Львів» передано для обслуговування приватний сектор по 36 вулицях ЛКП «№507» та ЛКП «За Замком», в тому числі  вул. Богданівська та вул. Дорога Кривчицька, який налічує 707 будинків.

Нагадаємо, у жовтні 2011 року ЛКП «№507» та ЛКП «За Замком» ТзОВ «Ком-Еко-Львів» передано для обслуговування приватний сектор по вул. Старознесенська, який налічує 167 будинків. Станом на лютий 2012 року перевізником забезпечено укладення 106 угод (63%) з мешканцями. Крім того, до кінця 2012 року заплановано передати для обслуговування ТзОВ «Ком-Еко-Львів» 2587  будинки приватного сектору ЛКП «№507» та ЛКП «За Замком».

Нагадаємо, на території Личаківського району працює два перевізники твердих побутових відходів (ТПВ) – ТзОВ «Ком-Еко-Львів» та ТзОВ «Спецавтотранс-Львів».

Довідка

Протягом 2011 року перевізниками ТзОВ «Ком-Еко-Львів» та ТзОВ «Спецавтотранс-Львів» станом на 01.01.2012 р. у Личаківському районі було встановлено 28 контейнерних майданчики з 3-ма і більше контейнерами, 26 контейнерів для скла, 61 – для пластику, 16 – для паперу.

Загалом у Личаківському районі станом на 01.01.2012 р. функціонувало 46 контейнерних майданчики з 3-ма і більше контейнерами, 46 контейнерів для скла, 64 – для пластику, 46 – для паперу. У березні цього року заплановано встановити ще 11 контейнерних майданчики, 11 контейнерів для скла, 30 контейнерів для паперу.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *