ОСТАННІ НОВИНИ

Яценюк і Турчинов віддали іншим опозиціонерам аж 25 округів

|

Дрібним партіям, що входять у КОД, запропоновано відмовитися від участі у виборах за пропорційною системою, в обмін на підтримку їхніх кандидатів у мажоритарних округах.

Таку позицію на засіданні КОД 16 березня озвучив заступник голови партії ВО “Батьківщина” Олександр Турчинов, повідомляє ZN.UA джерело, яке брало участь у засіданні.

Також “Батьківщина” і партія “Фронт змін” запропонували іншим партіям, що входять у Комітет опору диктатурі, надати список кандидатів для розгляду можливості їхнього включення в список від єдиної опозиції для участі в парламентських виборах по 25 мажоритарних округах.

Списки повинні бути надані протягом 10 днів, уточнив Турчинов.

Формальним приводом для засідання послужив лист, з яким 1 березня глава виконавчого комітету партії “Наша Україна” Сергій Бондарчук звернувся до лідерів опозиційних партій, що входять у КОД, що містило вимогу пояснити заяву лідера партії “Фронт змін” Арсенія Яценюка про те, що об`єднана опозиція вже сформувала список мажоритарних кандидатів.

Крім того, за словами джерела, у листі містилася вимога припинити поділяти відсотки незатвердженого поки єдиного списку, а зосередитися на твердженні принципів його формування і принципах визначення кандидатів від опозиційних партій.

Варто відзначити також, що 14 березня УСДП заявила про розкол КОД.

Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *