ОСТАННІ НОВИНИ

Українці проміняли відпочинок у Єгипті на дорогі Емірати

|

Єгипет після революційних заворушень втрачає колишню привабливість для туристів. Вони, у тому числі і українські, переорієнтовуються на більш дорогі Шрі-Ланку та ОАЕ або відкладають відпустку на кращі часи. Причому Україна була п`ятою після Росії, Великобританії, Німеччини і Італії за кількістю своїх туристів в Єгипті. Про це пише “Кореспондент”.

Туристичний потік з України в Єгипет, який у мирні часи складав 300-400 тисяч осіб на рік, з лютого 2011 впав на 50%, повідомив глава Центру туристичної інформації Володимир Царук.

У турфірм цифри більш оптимістичні – падіння тур потоку складає 30-40%. Натомість кількість українців, які поїхали цієї зими до ОАЕ та Шрі-Ланки зросла на 20% за кожним з напрямків.

“В цьому році єгипетський напрямок практично втрачений, і потік ще не скоро відновиться”, – зазначив Царук. У самому Єгипті через численні випадки нападів на поодиноких туристів та групи туроператори змушені відмінити екскурсії за найбільш популярними напрямками – Каїр, Александрія, Луксор, Порт-Саїд та Суец. І якщо, за словами екскурсоводів, піраміди ще можна побачити, то наприклад Каїрський музей, найбільше в світі сховище предметів давньоєгипетського мистецтва, зачинений на невизначений термін.

 Проте серед туристів багато екстремалів, які все ж подорожують країною. “У нас все спокійно. Туристи добре розуміють, що політика їх не стосується”, – зазначив співробітник єгипетської компанії Marwan Tours Ібрагім Саїд. В холодну пору року гідної альтернативи Єгипту – комфортному і недорогому – на ринку так і не з`явилось, вважає Царук.11 днів відпочинку у Дубаї обійдеться в 1,2 тис. дол., тоді як аналогічний за якістю відпочинок на єгипетському курорті – вдвоє дешевше.

За словами Царука, влітку за Єгиптом тужити не доведеться – дешевий і максимально простий візовий режим пропонують Хорватія, Болгарія, Чорногорія. Будуть демпінгувати в Греції, з`являться лоукости в Іспанію.

Щодо повернення Єгипту до нормального життя, прогнози фахівців не дуже оптимістичні. “Для нормалізації роботи необхідно як мінімум півтора роки”, – зазначив Царук.
ТСН

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *