ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні закрились половина аптек

|

Нові ліцензійні умови діяльності аптек призвели до того, що число місць, де можна купити ліки, скоротилось більш ніж удвічі – з 4978 на початку 2010 року до 1973 зараз.
У поточному році влада заборонила інтернет-замовлення і дистанційні покупки, а з наступного повинні будуть закритись усі аптечні кіоски, або стати повноцінними аптеками. При цьому перепрофілювання може обійтись підприємцям у кругленьку суму: щоб називатися аптекою, потрібно мати велику територію і обладнання для зберігання рецептурних препаратів, тощо.
Як пояснив голова Державної служби з лікарських засобів Олексій Соловйов, це робиться заради боротьби за якість лікарських препаратів, що складно забезпечити в кіосках, не обладнаних належним чином, і неможливо проконтролювати при дистанційній торгівлі. Однак експерти впевнені, що реальна причина того, що відбувається – боротьба з незаконним обігом наркотиків. При цьому зусилля влади можуть виявитися марними – оголошення “продам трамадол, діазепам, реланіум, сибазон, феназепам” поки нікуди не зникли, а ось замовити на дім доставку милиць або жарознижуючих стало майже неможливо.
ТСН

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *