ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати мають майже чотири тисячі поправок до Кримінально-процесуального кодексу

|

 Парламентський комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності опрацював поправки до кримінально-процесуального кодексу. Про це його голова Віктор Швець сказав під час засідання погоджувальної ради.

“Надійшло 3998 поправок. Є такі, що пропонують змінити одне речення. А є такі, що додають цілі глави кодексу. Поправки опрацьовані, сформована таблиця”, – розповів він.

Швець також заперечує звинувачення лідера фракції Партії регіонів Олександра Єфремова, що комітет нічого не робить: “Неправильно говорити, що комітет нічого не робить. Створена робоча група. Туди увійшли експерти та народні депутати, які хотіли взяти участь у роботі над документом. Комітет належним чином зможе підготувати законопроект у найближчі два тижні”.

Зазначимо, що Єфремов заявив, що комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності нічого не робить, щоб прискорити розгляд КПК у другому читанні.

“Іноді комітет вносить у Раду законопроекти, які пишуться на коліні. Але при цьому протягом останніх двох тижнів не знайшов часу для розгляду кримінально-процесуального кодексу, який вже підготовлено, пройшов експертизу Венеціанської комісії та отримав позитивний висновок, та який обмежує правоохоронців”, – наголосив “регіонал”.

Нагадаємо, президентський проект КПК було ухвалено Радою в першому читанні 9 лютого. Робота над документом велася півтора роки і проходила під керівництвом радника президента-керівника головного управління з питань судоустрою адміністрації президента Андрія Портнова. 

Gazeta.ua

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *