ОСТАННІ НОВИНИ

Виконком вирішив не зносити будинок на пл. Маланюка, 6

|

Сьогодні виконавчий комітет ЛМР прийняв рішення не зносити будинок на пл. Маланюка, 6. Як зазначив заступник міського голови Львова з гуманітарних питань Василь Косів, відсутність цього будинку буде суттєво змінювати історично сформоване середовище площі Маланюка. Про це повідомили у прес-службі  Львівської міськради.

«Ми проаналізували матеріали щодо будинку на пл. Маланюка. Була зроблена Науково-дослідна робота у «Львівській політехніці» експертами науково-дослідної лабораторії з регенерації заповідних історико-архітектурних комплексів історичних міст.

Ми прийшли до висновку, що те рішення, яке було попередньо винесено на виконком, було підготовлене адекватно і відповідно, його потрібно приймати. Таким чином, є наш висновок, що будинок зносити недоцільно. І тут ми хочемо нагадати, що наше управління називається «охорони історичного середовища» – не охорони пам’яток, а середовища. І коли є сформована певна площа, відсутність цього будинку буде її суттєво змінювати», – розповів заступник міського голови з гуманітарних питань Василь Косів.

Сьогодні під час засідання виконавчого комітету було відмінено рішення «Про знесення будинку № 6 на пл. Маланюка» від 11.02.2004 р. № 166.

Нагадаємо, виконавчий комітет виконав протокольне доручення із залученням відповідних фахівців щодо розгляду питання доцільності знесення будинку на пл. Маланюка, 6, за результатами якого підтримано пропозицію відмінити рішення про знесення цього будинку.

Довідка

Відповідно до звіту виконавчого комітету ЛМР про виконання протокольного доручення щодо розгляду питання доцільності знесення будинку на пл. Маланюка, 6 було отримано висновки науково-дослідної роботи «Історико-містобудівна довідка про забудову пл. Маланюка в м. Львові». Роботу виконали експерти науково-дослідної лабораторії з регенерації заповідних історико-архітектурних комплексів історичних міст Національного університету «Львівська політехніка», «площа Є. Маланюка являє собою цінний і цілісний містобудівний комплекс», «в існуючому стані забудова площі формує цілісну і завершену містобудівну композицію», «будинок № 6 формує притаманне пам’ятці архітектури палацу Потоцьких історично складене містобудівне середовище».

Згідно матеріалів «Інвентаризації історичної забудови м. Львова», опрацьованої УСНРПІ «Укрпроектреставрація», згаданий будинок в ансамблі площі Маланюка відноситься до об’єктів, що формують цінне міське середовище та мають мистецьку вартість.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *