ОСТАННІ НОВИНИ

Євро-2012 обійшлося Україні у 20 мільярдів гривень

|

Інвестиції держави в підготовку України до проведення чемпіонату Євро-2012 склали близько 20 мільярдів гривень.

Про це заявив заступник глави Нацагентства з підготовки Євро-2012 Валерій Жалдак, повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

“Інвестиції в підготовку до Євро-2012 ми трохи розділяємо, бо є спортивна інфраструктура, яка безпосередньо стосується Євро, і те, що відноситься до нього побічно. В цілому, загальна сума інвестицій у підготовку стадіонів та аеропортів становить близько 20 мільярдів гривень”, – сказав він.

Жалдак назвав у цьому контексті два стадіони в Києві та Львові плюс частково стадіон у Харкові, а також злітно-посадочні смуги в усіх чотирьох містах, що приймають чемпіонат. Винятком став Київ, “оскільки в столиці була інвестиція з боку держави в перони, а не в саму злітно-посадкову смугу “, і два термінали – в Донецьку і у Львові.

“Термінал в “Борисполі” будувався і будується за рахунок власних коштів аеропорту, а в Харкові – за рахунок інвестора”, – зазначив він.

“Якщо говорити про інвестиції бізнесу, то можна оцінювати тільки те, що безпосередньо стосується Євро-2012. Це стадіон у Донецьку, вартість якого 310 мільйонів євро – це близько 3 мільярдів гривень, і термінал у Харкові, який коштував близько 200 мільйонів євро”, – сказав чиновник.

За його словами, державі складно підрахувати, скільки інвестував в рамках підготовки до турніру український готельний бізнес.

“Зрозуміло, що готельний бізнес не завжди хотів ділитися інформацією про кошти, які витрачені на будівництва того чи іншого готелю. Але, за нашими оцінками, це близько 20 мільярдів гривень”, – сказав Жалдак.

Чиновник також вказав на те, що підготовка до Євро-2012 в Україні дала роботу 500 тисячам людей – це загальна кількість працівників, залучених у всі проекти підготовки до турніру з урахуванням суміжних галузей.

Середня місячна зарплата на основних об`єктах майбутнього турніру склала 3280 гривень, а фонд щомісячної заробітної плати склав понад 130 мільйонів гривень.

Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *