ОСТАННІ НОВИНИ

Шахта “Великомостівстка” не впоралася з навчальною тривогою

|

У разі виникнення аварії та введенні в дію плану ліквідації аварії дії персоналу шахти “Великомостівська” ДП “Львіввугілля” будуть незадовільними, повідомляє територіальне управління Держгіпромнагляду у Львівській області.

Такий висновок зроблено за результатами навчальної тривоги, що проходила на шахті під час всебічної перевірки підприємства. Зокрема комісією відзначено незадовільні дії диспетчера шахти, який не надав чіткої команди посадовцям копальні щодо їх дій при ліквідації аварії, не були своєчасно знеструмлені гірничі виробки шахти при реверсуванні вентиляційного струменю, члени допоміжної гірничорятувальної команди прибули для спуску в шахту на клітьовий ствол замість скіпового ствола (у реверсивному режимі спуск в шахту можливий тільки скіповим стволом). 
“Навчальну тривогу на шахті не зараховано, протягом місяця її буде проведено повторно”, – повідомив в. о. начальника Західної міжрегіональної державної гірничотехнічної інспекції з нагляду у вугільній промисловості Володимир Юрків. 
Загалом під час проведення всебічної особовим складом Західної міжрегіональної державної гірничотехнічної інспекції з нагляду у вугільній промисловості здійснено 37 обстежень, виявлено 571 порушення вимог законодавчих і нормативних документів з охорони праці, з них 181 порушення загальних правил, 87 – ведення гірничих робіт, 16 провітрювання і пилогазовий режим, 54 – рудниковий транспорт, 56 – електромеханічне господарство, 55 – протипожежний захист та інше. Внаслідок порушень 19 разів призупинялись роботи в очисних та підготовчих вибоях, заборонялась експлуатація машин і механізмів. За допущені порушення притягнуто до відповідальності 46 працівників шахти, з них 25 – оштрафовано. 
З позитивного боку комісією відзначено зменшення випадків загального виробничого

травматизму. У 2011 році сталося на сім випадків менше, аніж у 2010 році (відповідно 15 та 22). З початку 2012 року взято до обліку один нещасний випадок, за аналогічний період 2011 року — три.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *