ОСТАННІ НОВИНИ

На підтримку комунальних ЗМІ та видавництв з обласного бюджету виділили понад 10,5 млн

|

Депутати Львівської облради підтримали Регіональну програму розвитку інформаційного простору. На підтримку комунальних ЗМІ та видавництв з обласного бюджету виділили 10,6 млн грн. За відповідне рішення під час сьогоднішньої сесії облради проголосував 71 депутат ЛОР.

Зокрема, на фінансову підтримку КП «Телекомпанія «Львів-ТБ» депутати облради передбачили 7 млн грн. Варто зазначити, що комунальне ТБ досі не отримало ліцензії на супутникове мовлення.

На підтримку комунальних періодичних видань депутати облради передбачили 550 тис. грн.. На підтримку Видавничого центру «Пам’ять» і «Звід пам’яток України» – 800 тис. грн, на висвітлення діяльності органів обласної влади в ЗМІ – 560 тис. грн, на фінансування Міжнародної виставки-ярмарку «Форум видавців» – 100 тис. грн, на підтримку вітчизняного книговидання – 1,5 млн грн.

Натомість, таке розподілення коштів на підтримку комунальних ЗМІ представники фракції Партії регіонів назвали «адмінресурсом» і бажанням створити кишенькову телекомпанію для власного піару.

«Де таке чувано, аби 7 млн грн виділялись на підтримку телеканалу, якого де-факто не існує. Яке комунальне телебачення може вийти на базі компанії, яка не має ані ліцензії, ані техніки, ані приміщення. Це називається пряме використання адмінресурсу задля піару власної політичної сили напередодні виборів», – заявив під час обговорення питання голова фракції Партії регіонів Ігор Грещук.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *