ОСТАННІ НОВИНИ

Важко до кінця усвідомити, що пережили воїни-інтернаціоналісти - Баран

|

За сприянням Львівської міської організації Партії регіонів у Львові відбулося відзначення  Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та  23-ї річниці виводу військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан. Про це повідомили у прес-службі Львівської міської організації Партії регіонів.

Поминальні заходи стартували ще о  9.00 годині, із Святої літургії та поминальної панахиди у гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла. Крім того, відбулася  урочиста хода ветеранів Афганістану, учасників бойових дій на території інших держав. Основні заходи, а це ще одна панахида та урочисте віче –  тривали біля  пам`ятного знаку «Громадянам Львівщини, полеглим в Афганістані в 1979-1989 рр.», що на вул. Батуринській.

Там же, у спеціально встановлених наметах,  для афганців облаштували поминальний стіл,  із військовою кашею, символічними військовими  „сто грамами” та іншими частуваннями. Аби афганці змогли пом’янути  своїх полеглих військових колег. Організацію поминального столу повністю взяла на себе Львівська міська організація Партії регіонів.

«Насправді нам важко до кінця усвідомити, що пережили ці люди, які були змушені виконувати військовий обов’язок тих часів.. Адже війна – це завжди страшно, це завжди смерть. І дай Боже, нікому з нас і наших дітей цього болю ніколи не зазнати… А нашим афганцям – низький уклін.   Ми поважаємо ваш   подвиг та  мужність», – наголосив голова Львівської міської організації Партії регіонів Олег Баран.

Як розповів  голова Львівської обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану Михайло Магеровський,  до  проведення святкових заходів  долучилася  також і обласна   адміністрація. „Впродовж двох років ми отримуємо допомогу від місцевої влади. Зокрема, приєднується обласна адміністрація. У дечому сприяє і  місто. Це звукове забезпечення, автомобілі. Самим нам це було б важко зробити. Крім того, цього року нам допомогли з наметами представники Львівської міської організації Партії регіонів”, –  наголосив Михайло Магеровський.  

Довідка:

В Афганістані воювало 620 тисяч військовослужбоців колишнього Радянського Союзу. Починаючи з  грудня 1979 року по 15 лютого 1989 року  у афганській війні загинуло  14453 чоловіки. З них 3280 українців. Ще  80 наших земляків –  пропало безвісти. Нині в Україні проживає 150 тисяч воїнів – афганців. Станом на сьогодні у  Львівській області  мешкає близько 7,5 тисяч учасників бойових дій. З них 5,5 –  ветерани Афганіфстану.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *