ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові презентували книгу «Львівська гастроль Джимі Хендрікса» Андрія Куркова

|

Сьогодні у Львові відбулася презентація нової книги «Львівська гастроль Джимі Хендрікса» всесвітньо відомого письменника Андрія Куркова. Про це повідомляє  прес-служба Львівської міської ради.

Львів став другим містом, в якому презентує письменник цей роман в рамках всеукраїнського турне. Турне стартувало 7 лютого у Києві, його організувало видавництво «Фоліо» і «Клуб сімейного дозвілля» на підтримку нового роману. Письменник відвідає 13 міст нашої країни. У Львові відомий автор буде перебувати сьогодні і завтра.       

У рамках туру будуть проходити зустрічі в вузах, творчі вечори та автограф-сесії в книжкових магазинах.

«Ця книжка почалася з розмови з паном Андрієм Садовим про те, що було б непогано, якби я написав книжку, де дії відбуваються у Львові. Я Львів дуже давно знаю. Навіть мій старший брат ще за радянських часів служив тут, у Львові, і працював вантажником на кавовій фабриці. Тому для мене Львів – це і частина біографії моєї родини. Під час поїздок у Львів трошки змінювалася концепція твору, трошки змінювався сюжет. Він обростав якимось новими лініями, епізодами, і новими героями. Закінчилося тим, що в мене в романі є кілька справжніх львів`ян під їхніми справжніми іменами, з їхніми власними біографіями. Загалом робота над новою книгою тривала 1,5 року», – розповів під час прес-конференції Андрій Курков.

Водночас генеральний директор видавництва «Фоліо» Олександр Красовицький повідомив, що новий роман Андрія Куркова «Львівська гастроль Джимі Хендрікса» видали рівним накладом українському мовою, таким чином проводячи літературний експеримент

«Це особливий експеримент для нашого видавництва: вперше для нас і вперше на українському ринку відбувається така ситуація, коли одна і та ж книжка одночасно виходить українською та російською мовами, в однаковій обкладинці, по однаковій ціні, і пропонується до продажу по всій країні. Перший наклад вийшов по 2,5 тис примірників і російською, і українською мовами», – розповів О.Красовицький.

Нагадаємо, що книга «Львівська гастроль Джимі  Хендрікса» Андрія Куркова не є єдиним твором, в якому події відбуваються у Львові. Зокрема, у Марека Краєвського є два детективні романи «Голова Мінотавра» та «Еринії», де місцем розслідувань стає Львів міжвоєнного періоду.

Довідка

Андрій Курков – журналіст, письменник-сценарист (за його сценаріями поставлено 18 документальних і художніх фільмів), автор понад двох десятків книг. Його твори перекладені на 34 мови, в тому числі англійська, німецька, французька, голландська, іспанська, японська, турецька. Андрій Курков – один з двох письменників пострадянського простору, чиї книжки потрапили в топ-десятку європейських бестселерів. Не дарма його визнано в Європі сучасним російськомовним письменником № 1.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *