ОСТАННІ НОВИНИ

84% українців виступили проти куріння в громадських місцях

|

84% українців підтримують прийняття закону, який заборонятиме курити всередині більшості громадських приміщень, включно із усіма робочими місцями, житловими будинками, офісами. Такий висновок міститься в опитуванні, яке провів Київський міжнародний інститут соціології (КМІС).

Високий рівень підтримки бездимних приміщень зафіксований в усіх регіонах країни. Найбільший – на Сході та Півночі – 88%, найменший, але теж переважний, на Заході –78%. Закон підтримують 92% жінок та 76% чоловіків. Законодавство про повну заборону куріння в ресторанах та кафе підтримують 77% населення, в барах – 74% населення. Загалом 91% українців визнає пасивне куріння шкідливим для здоров`я: 35% українців “сильно турбує”, коли їх обкурюють, 31% “доволі сильно”, 16% “лише трохи” та 17% “зовсім не турбує”. 83% українців вважають, що права клієнтів та працівників дихати чистим, вільним від диму повітрям, зокрема, в ресторанах, барах та кафе є вищими, ніж права курців там курити.

 Права курців забруднювати повітря токсичними речовинами тютюнового диму ставлять вище лише 8% українців.

КМІС провів загальнонаціональне опитування 1000 дорослих українців старше 18 років, обраних випадково, з 27 листопада по 7 грудня 2011 року. Статистична похибка вибірки не перевищує 3,2%.

ТСН

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *