ОСТАННІ НОВИНИ

Януковичем незадоволені 62% українців

|

Майже дві третини українців (62%) незадоволені діяльністю Президента Віктора Януковича. Такими є дані репрезентативного опитування DW-Trend за лютий 2012 року, проведеного незалежним дослідницьким інститутом IFA, повідомляє Німецька хвиля. Для цього на всій території України опитали 1000 осіб.

31% опитуваних, оцінюючи діяльність Президента, заявили, що «радше незадоволені», ще 31% вказав, що «дуже незадоволений». Лише чверть українців відгукнулася позитивно. 20% вважають, що вони «радше задоволені». Лише 4% «дуже задоволені» тим, як Янукович справляється зі своїми обов´язками.

Особливе розчарування спостерігається стосовно питання підвищення життєвих стандартів.

Так, 64% опитаних не вважають, що Янукович, як Президент, піклується про підвищення життєвого рівня мешканців країни. Лише 19% респондентів дали йому позитивну оцінку в цій сфері. Відповідно погано оцінили і його економічну політику. Більше половини (54%) не вважають, що діяльність Януковича позитивно впливає на економічне зростання. 55% опитаних негативно відповіли на запитання, чи піклується українське керівництво на чолі з Януковичем про поліпшення освітніх шансів.

Погані оцінки для українського державного керівництва також з питань дотримання принципів правової держави та прав людини. Більше половини респондентів (52%) заявили, що Янукович, як Президент, не виступає за правову державу. 54% не вважають, що він виступає за дотримання прав людини. Лише кожен п´ятий заявляє, що Янукович намагається розбудовувати правову державу й дотримується прав людини.

Після обрання Януковича на посаду президента більшість українців вважала, що відносини їхньої країни з Росією тепер поліпшаться. У лютому 2012 року, як продемонструвало опитування, лише 17% українців говорять про поліпшення відносин з Росією. 36% натомість констатують погіршення цих відносин. 33% вважають, що в українсько-російських відносинах не відбулося жодних змін.

Також, говорячи про відносини з Європейським Союзом. Так, лише 10% опитаних заявили про поліпшення відносин з ЄС. 30% вважають, що відносини з ЄС погіршилися. Приблизно третина (36 не бачить якихось змін.

Така негативна оцінка діяльності Януковича спостерігається в усіх вікових категоріях. Також варто відмітити, що діяльність Януковича погано оцінили як на заході країни, так і на сході й південному сході.

Фото PHL

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *