ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині почали підготовку до «П’ятих Ювілейних Всесвітніх Бойківських фестин»

|

Сьогодні,7лютого, голова Львівської облдержадміністрації Михайло Костюк провів установче засідання Організаційного комітету з підготовки та проведення «П’ятих Ювілейних Всесвітніх Бойківських фестин», які проходитимуть у місті Турці та Турківському районі з 1 до5серпня 2012 року. Про це повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

На установчому засіданні голова Турківської районної державної адміністрації Володимир Гребенюк окреслив основні напрямки з підготовки заходів Бойківських фестин.

Зокрема, Володимир Гребенюк поінформував членів оргкомітету про основні проблемні питання підготовки до Бойківських фестин у місті Турка – проведення ремонту підземної водопровідної системи, реконструкції каналізаційних труб, будівництва та ремонту тротуарів, ремонту пішохідних зон і облаштування центральної площі м. Турки, ремонту та реконструкції житлових будинків та відновлення фасадів районного центу, а також ремонту та реконструкції вуличного освітлення.

Володимир Гребенюк також наголосив, що основним проблемним питанням Турки та Турківського району є капітальний ремонт доріг, зокрема першочергово потрібно відремонтувати35кілометрівдороги Львів-Самбір-Ужгород, а також ряд доріг місцевого значення.

Голова Турківської РДА також наголосив на важливості вирішення організаційних питань щодо створення Співочого поля Бойківських фестин¸ зокрема заходів з підготовки сцени та енергозбереження, поновлення стовпів електропередач та забезпечення поля резервним живленням.

Про підготовку культурно-мистецьких заходів у рамках «П’ятих Ювілейних Всесвітніх Бойківських фестин» доповів начальник управління культури Львівської облдержадміністрації Сергій Бурко.

Він наголосив, що у заходах традиційно беруть участь представники влади, делегації бойківських товариств з багатьох регіонів України та з-за кордону, творчі колективи і делегації Львівської, Івано-Франківської, Тернопільської, Закарпатської областей, народні майстри та професійні виконавці.

Передбачено, що заходи відбуватимуться впродовж п’ятьох днів – з 1 до5серпня 2012 року – і включатимуть проведення науково-практичних конференцій за участю провідних дослідників бойківського краю, науковців, письменників, громадських і політичних діячів; заходи за участю молодіжних організацій; презентації народної кухні; виступи естрадних виконавців; конкурси і забави тощо.

Голова Львівської облдержадміністрації Михайло Костюк наголосив, що рівень проведення Бойківських фестин у Турківському районі має бути гідний запрошення перших осіб держави: «Ми усі відповідальні за організацію цього масштабного свята на найвищому рівні» – сказав Михайло Костюк.

Також голова Львівської облдержадміністрації зазначив, що для підготовки Співочого поля потрібно розробити проектний макет і роздати кожному відповідальному для виконання частини своєї роботи: “Це повинно бути доступно і ефективно для використання, а сцена повинна мати здатність до демонтажу, щоб її можна було використати в наступні роки”, – зазначив М.Костюк.

За рішенням оргкомітету, наступну нараду вирішено провести на місці, в Турківському районі.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *