ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщину кір завезли з Італії, стверджує головний медик області

|

Кір, який гуляє Україною та Львівщиною зокрема, привезений з Європи, а точніше з Італії. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив начальник Головного управління охорони здоров’я Львівської ОДА Сергій Федоренко.

«Перші повідомлення про підвищену захворюваність на кір стали з’являтися на початку другої половини 2011 року, коли у низці провінцій Італії почали фіксувати підвищену захворюваність на кір. Потім у зв’язку з тим, що світ, особливо Європа, має тенденцію до високої міграції, він поширювався. За даними прикордонної служби України, з середини і до кінця 2011 року спостерігалася інтенсивна міграція людей, зокрема з Італією», – розповів С.Федоренко.

Водночас завідувач епідвідділу Львівської обласної СЕС, головний позаштатний спеціаліст з епідеміології Головного управління охорони здоров`я Львівської ОДА Наталія Тімко зазначила, що приводом для ствердження, що віруси кору є завезені в Україну, а не навпаки, є результати генотипування вірусів хворих на кір типу D4.

«Ми провели генотипування вірусів кору, і встановили, що це тип D4, який циркулював в країнах Європи. Країни Європи ще з березня оголосили про те, що в них є високий рівень захворювання на кір, то це абсолютно закономірно, що з травня почали реєструвати на Львівщині, а все через високий рівень міграції, високорозвинутий туризим», – сказала Н.Тімко.

За словами Сергія Федоренка, зростання захворюваності на кір на Львівщині спричинене також низкою внутрішніх чинників, зокрема низьким рівнем вакцинації населення.

«Вірус кору має усі передумови для циркуляції серед населення один раз у п`ять років, бо немає 95% щепленого населення», – додала епідеміолог.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *