ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині створять банк даних про місця поховань жертв воєн та політичних репресій

|

27 грудня у Львівській облдержадміністрації відбулося чергове засідання обласної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам΄яті жертв воєн та політичних репресій під головуванням першого заступника голови Львівської обласної державної адміністрації Богдана Матолича та першого заступника голови Львівської обласної ради Петра Колодія. Про це повідомляє прес-служба ЛОДА.
На засіданні обговорено питання про діяльність громадських організацій: «Товариство пошуку жертв війни «Пам΄ять», «Меморіал» та ПП «Гарант» у справах увічнення пам΄яті жертв воєн та політичних репресій за 2011 рік.  
 Також комунальне підприємство Львівської обласної ради «Доля» провело презентацію основних досягнень своєї роботи в 2011 році. Розглянуто та обговорено два листи Кабінету Міністрів України стосовно діяльності обласної міжвідомчої комісії. 
Під час засідання також обговорено пропозиції щодо фінансування заходів Комплексної програми пошуку і впорядкування поховань жертв війни та політичних репресій затвердженої постановою Кабінету Міністрів України та затверджено план роботи обласної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам΄яті жертв воєн та політичних репресій на 2012 рік, наступне засідання відбудеться в лютому 2012 року.  
Рішенням комісії доручено відповідальному секретареві комісії створити централізований банк даних про місця поховань жертв воєн та політичних репресій на території області, узагальнити інформацію про меморіальні пам΄ятники на території області. 
 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *