ОСТАННІ НОВИНИ

На Євро польські дипломати готові працювати навіть у дві зміни

|

Польща готова ввести двозмінний графік роботи консульських установ в Україні, включаючи суботу і неділю, якщо з`ясується, що в Польщі в чвертьфіналі або півфіналі чемпіонату Європи 2012 року візьме участь Національна збірна України з футболу. Про це сказано в повідомленні Міністерства закордонних справ України.

Крім того, на час ЧЄ-2012 для українських громадян-учасників ЧЄ-2012 – гравців, суддів, лікарів, активістів Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) та Міжнародної федерації футболу (ФІФА) – польські консульські установи видаватимуть на підставі оригіналу листа УЄФА або Федерації футболу України безкоштовні довгострокові візи з правом багаторазового в`їзду без особистого відвідування заявниками консульства.

Українські вболівальники будуть отримувати візи на підставі квитків на матчі.

“Однак це не виключає право польського консульства відмовити у видачі візи особам, які перебувають у Шенгенській інформаційній системі (SIS) або внесені до списку осіб, в`їзд яких на територію Польщі є небажаним”, – наголошується в повідомленні.

Допускається можливість подачі колективних заявок на отримання віз для поїздок до Польщі на ЧЄ-2012 для організованих груп українських громадян без особистої присутності заявників.

Такі групи будуть обслуговуватися на пільгових умовах.

На період ЧЄ-2012 у всіх польських консульських установах в Україні буде виділено окремий візовий коридор, заяви будуть прийматися без попередньої реєстрації дати подання візової анкети через інтернет.

При цьому працюватиме максимальна кількість візових віконець.

Вболівальники, які планують виїзд до Польщі на ЧЄ-2012 без квитків на матчі, можуть подати заяву на туристичні візи, використовуючи звичайну процедуру.

Прийом Польщею документів на оформлення віз для участі в ЧЄ-2012 починається з березня 2012 року.

Нагадаємо, Польща не буде вводити безвізовий режим для українців і громадян інших країн на час проведення фінальної частини Євро-2012.

 

Ukranews.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *