ОСТАННІ НОВИНИ

Напередодні Нового року на Львівщині виконали мрії ВІЛ-інфікованих діток

|

Мрії 45-ти ВІЛ-інфікованих діток, які проживають на Львівщині, виконали напередодні Нового року члени обласного відділення «Всеукраїнської мережі людей, які живуть з ВІЛ-СНІД» разом із представниками Львівської міської організації Партії регіонів.  Про це повідомили у прес-службі Львівської міської організації Партії регіонів.

Впродовж кількох місяців волонтери збирали  бажання хворих на ВІЛ діток Львівщини. Аби втілити їх в життя, організували благодійний концерт. Його провели 1 грудня –  у Міжнародний день солідарності з ВІЛ-позитивними людьми.

Вилучені від продажу квитків кошти, а це майже 11 тисяч гривень, скерували  на реалізацію мрій ВІЛ-інфікованих діток. До речі, за результатами концерту вдалося зібрати не лише кошти, а й омріяні подарунки для кількох діток.

Відтак представники обласного відділення «Всеукраїнської мережі людей, які живуть з ВІЛ-СНІД» разом із представниками Львівської міської організації Партії регіонів, яка долучилася до благодійного заходу – за  отримані кошти закупили бажані подарунки для чотирьох десятків  ВІЛ-інфікованих діток.  А буквально нещодавно, напередодні Нового року та Різдвяних свят,  реалізовані  мрії знайшли своїх адресатів.

«Це велосипеди, ляльки, машинки на пульті, ходунки, футбольні м’ячі, набір художника…. Тобто усе те, що просили ВІЛ-інфіковані дітки, що вони хотіли отримати у подарунок напередодні Різдвяних свят», – розповів голова Львівського обласного відділення «Всеукраїнської мережі людей, які живуть з ВІЛ-СНІД» Дмитро Тигач.

Щоправда, здійснення частини заповітних мрій шести малюків довелося перенести. Разом із роликами та велосипедами, дітки хотіли отримати  комп’ютери. Однак на  купівлю техніки у благодійників  не вистачило коштів. Тож цьогоріч організатори акції виконали лише першу частину цих шести дитячих бажань.

«Дітки повинні вірити у чудо. Особливо хворі малюки та напередодні Різдвяних свят. Спільними зусиллями дитячі мрії таки вдалося втілити в життя. Щоправда, деякі не повністю.  Але  це лише початок нашої акції. Ми зробимо усе можливе, аби наступного року дітки мали ще й омріяні комп’ютери», – наголосив голова Львівської міської організації Партії регіонів Олег Баран.

Нагадаємо. За статистикою, кожні 6 секунд 1 житель планети заражається вірусом імунодефіциту людини, а щогодини помирає близько 200 жертв вірусу. Сьогодні в Україні зареєстровано майже 200 тисяч ВІЛ-інфікованих.  Станом на 01.10.2011 року у Львівській області на обліку перебуває  2018 ВІЛ-інфікованих осіб, в тому числі 226 дітей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *